Pia Valkonen

Somero on kimalainen

Kansan Uutiset 3.2.2010

Seuraavan kerran, kun Pekka Ervastin tai Timo Haapalan naama vilahtaa televisioruudussa, vaihdan kanavaa.

Vallan imelä kaksikko Ervasti ja Haapala osoittautuivat kuuluvansa vastenmieliseen mielikuvatuotannon upseeristoon, spektaakkeliyhteiskunnan valtaapitäviin, jotka esiintyvät sekä Hannu Raittilan Kirjailijaelämän prologissa että aina niin innokkaina hännän heiluttajina itseään vielä suurempien ja vielä kovempien vallankäyttäjien edessä.

Mäntyniemen pesänjakajien viesti nimittäin oli se, että ai, jukra, miten kovia jätkiä Lipponen ja Niinistö ovat. Nämä kun uskalsivat itkettää Arja Alhoa, Virpa Puistoa tai muita vähäisiä sosiaalitanttoja.

Soinilandiankin Ervasti ja Haapala analysoivat pakettiin pamfletissaan. Maalla ei ole kuin viheliäisiä vekselivetoisia pienyrityksiä ja mäyräkoiran taluttajia.

Koska tunnen läheisesti erään viheliäisen ja velkaantuneen pirun pienen yrityksen, kiitän tässä yhteydessä mitä lämpimimmin potkusta suoraan kasvoihin.

Hyvä on, kaupunkilainen luova luokka, Ervastit ja Haapalat, tervetuloa lomalle tänne, teitä odottavat aina niin auliit palveluyritykset. Olemme rahasta valmis nuolemaan vaikka varpaanvälinne, mutta kunnioitustamme ette ansaitse.

Samanlainen pieni on viheliäistä ja maalaiset köyhät sucks –asenne on jostain New Public Management –demaritehtaasta päässyt Vasemmistoliittoonkin.

Puolueen virtuaalisessa kuntaryhmässä, joka on elämäni eliksiiriksi muuttunut, olen päättänyt loppuun asti puolustaa sellaisia pikkuruisia umpikepulaisia taantumuksen pesäkkeitä, kuten vaikkapa pahaiset Merijärvi tai Tervo.

Minä jos kuka tiedän, mitä on yrittää umpikepulaisessa kunnassa olla edes jotain mieltä. Saa pelätä henkensä ja elantonsa edestä, mutta se ei kuitenkaan oikeuta viemään meiltä lähidemokratian tai suoran demokratian työkaluja. Olen vakaasti sitä mieltä, että kulman takana on oltava se oma kepulaismielinen kunnanjohtaja, jota, jos muu ei auta, kuntalaiset saavat käyttää kusitolppanaan.

Rautalammilla tämä muuten nähtiinkin takavuosina. Sosiaalisopassa rypeneenä muuan sosiaalitoimen asiakas tarttui kunnanjohtajaa kunnantalon aulassa raivelista. Me Lapinlahdella myllärin rouvan kanssa olimme sitä mieltä, että olisimme voineet olla mukana mielenosoituksessa ojentamalla tälle suoralle demokraatille jonkinlaisen astalon.

Pia Valkonen

otsikko tulee diplomiekonomi Risto Anttosen kirjasta ”Miksi kunta menestyy?”, jota ei ole ehditty lukea kolumnin pohjatiedoiksi. Mielenkiintoista on, että Someron ei pitäisi menestyä eikä kimalaisen lentää. Somero on pieni, maalainen ja jäi Suur-Salon ulkopuolelle. Oletettavasti Somerolla on vahva vasemmisto. Sen viime kuntavaalien ohjelma löytyy netistä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi