Pia Valkonen

Serafim Seppälän blogissa jäi häiritsemään Venäjän sodanvastaisten vähättely

ke 11.5.2022

Tänään opiskelen lean-johtamista. Kiitos Kauppakamarin kautta saaduista Yom-koulutuksista. Yom kuulostaa ihan purkalta. Lyhenne tarkoittaa, että yritys oppii ja menestyy. Pian koetan kirjautua kurssille. Äsken kouluttaja ei vielä päästänyt zoom-meetinkiin.

Menestystä odotellessa naputan muutaman kappaleen. Eilen lukemassani Serafim Seppälän merkinnässä jäi häiritsemään tarkoitushakuinen pohjavire. Aivan samalla tavalla kuin Savon Sanomien taajaan viljelemä sotatohtori, jonka nimen unohdin ja haluankin unohtaa, meni kesken oivan Venäjä-alustuksensa kummille ylikierroksille ja alkoi naukua ylimielisesti; venäläiset valehtelee, kaikki ne valehtelee, Seppäläkin terävän analyysinsä jälkeen heittäytyi vähätteleväksi.

"Entä Venäjän kansa? Osa vastustaa Putinin hulluutta, jotkut hyvinkin rohkeasti. Tämä on valitettavasti merkityksetöntä. Suuressa kansassa löytyy aina jokunen miljoona ihmistä minkä tahansa mielipiteen taakse. Varsinainen ongelma on siinä, että kymmenet miljoonat uskovat valheita, koska haluavat uskoa. Liian moni uskoo mitä tahansa, joka oikeuttaa Venäjän suuruushakuisuutta palvelevat toimet."

https://aamunkoitto.fi/blogi/saatana-seikkailee-moskovassa-ja-sen-patriarkaatti-vakavasti-sairas 

Seppälä lienee viitannut Hesarin Jussi Konttisen mainioon kolumniin, jossa tämä laskee, että jos kuitenkin 14 prosenttia venäläisistä vastustaa sotaa - luku on varmasti suurempi, mutta sodan vastustaminen Venäjällä, kuten kaikki tietävät, on vaarallista - se tekee miljoonia venäläisiä sodanvastustajia.

Seppälän mielestä heillä ei ole merkitystä. Eikö?

Arvon professori haluaa nähdä kaikki venäläiset värittyneessä valossa. Ei tästä ole pitkä matka siihen, että alkaa puhua Venäjästä Saatanan valtakuntana - että kaikki kaikki kaikki venäläiset ovat pahan vallassa ja heidät tulee tuhota.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi