Pia Valkonen

Mikä tahansa järjestely parempi kuin perinteinen

su 3.4.2022

Joka kolmas suomalainen pettää parisuhteessa. Siksi mikä tahansa järjestely - sopiminen avoimesta suhteesta tai ero - on parempi kuin nykyinen systeemi. Pettämistä ei missään nimessä hyväksytä ja yhtä aikaa kaikki tekevät sitä.

Siinä mielessä Riikka Suomisen Suhteellisen vapaata on suorasukaisuudessaan ihan huipputervetullut kirja siinä missä Kirsi Hytösen Naisen kolmas elämä - nautinnon vuodet.

Lisäksi Riikka Suomisen hirtehiset ja terävät tokaisut olivat nautinnollisia. Kirjoitin niitä ylös Sinikantiseen päiväkirjaani. Se tietenkin jäi Kaivokoskelle. Esimerkiksi avioseksistä Suomisen romaanin minäkertoja sanoo näin: "Ennemmin Jeesus ilmestyy meillä aamiaisleipään kuin seksi tähän avioliittoon."

Mieheni itkevä ikineitsyt kirjoitti minulle 31.1.2020 päivättyyn kirjeeseensä, että hänelle muu läheisyys on tärkeämpää kuin seksi, mutta se - herraparatkoon - ei missään  nimessä tarkoita sitä, että hän olisi seksuaalisesti kylmä.

Ei missään herranpieksun nimessä nainen kylmä ole. Hänen tekstinsähän tihkuvat erotiikkaa.

Poimin tästä tekstinpätkän naiselta ja modifioin sitä hieman: "....hulluus on salakavala tauti. Sitä luulee olevansa suojassa, kun metsäpalovaroitus on jatkunut hyvän aikaa ja ... on kiihkeimmillään. Yht'äkkiä .... alkavat kummitella mielen perukoilla. Muutaman päivän sankarillisen vastustelun jälkeen on pakko antaa periksi, kaivaa ... piirongin laatikosta ja ...."

Toinen nainen on aina parempi kuin tavallinen rivivaimo. Toinen nainen tietää, mistä narusta vetää. Ei saa vaatia seksiä. Pitää vastustella. Tuchin syndroomainen toimii juuri näin.

Kirjeensä mukaan nainen oli torjunut monta kertaa Matin yritykset ihan kokonaan! Ajatella ja se, rakastaako nainen miestäni vai ei, ei missään nimessä saa vaikuttaa päätökseen, jättääkö Matti minut ja ottaa tämän herkkuyksilöm.

(Mieheni versio tapahtumista oli se, että nainen oli tarttunut muniin, kun mieheni oli koettanut tehdä lähtöä ja oli jo ulko-ovella.)

Vaikka Mattihan tunnetusti on, kuten hänen kolmas tai laskutavasta riippuen viides sivusuhdenaisensa minulle tekstaroi, sellainen valheltelija, että häntä ei edes tekstaroija huoli, tässä tapauksessa uskon miestäni.

Ajattelin näitä asioita, kun äsken ajelin Iisalmesta umpikahelin ikiuneitsyen perässä. Näin taustapeilistä Kivirannantien ja Eteläisen Pohjolankadun kulmassa, että takanani oli punainen paku. Mietin pakenenko liikenneympyrästä K-Sittariin ja käyn ostamassa Kodin Kuvalehden uusimman (7/2022) numeron, jossa tuntematon nainen soitti vaimolle ja sanoi olevansa tämän aviomiehen avovaimo.

Väistin vasta K-Sittariliikenneympyrän jälkeisellä bussipysäkillä ja jäin roikkumaan naisen pakun takapuskuriin. Mietin sopivia keinoja kostaa. Päätin, että paras kosto on roikkua hänen takapuskurissaan ja naureskella.

Neitsyen viaton peppukärpänen kirjoitti minulle selittelykirjeessään lisäksi, että voisin hieman kunnioittaa heitä, jotka koettavat rajoittaa seksin avioliittoon.

Tätä en väsy siteeraamasta:

"Vaikka et pidäkään tarpeellisena rajoittaa seksiä yksinomaan avioliittoon kuuluvaksi, niin voisit hieman enemmän kunnioittaa sitä, että jotkut vilpittömästi pyrkivät siihen."

Niin. Nainen on Uskovainen isolla Uulla ja järjestää nyt pyöreiden vuosiensa kunniaksi hyväntekeväisyyskonsertin. Viimeksi, kun nainen täytti pyöreitä vuosia, nainen halusi perheeltämme korkkauksen. Mitähän nyt? Millainenkohan lahjoitus meidän perheen tulee tehdä Yhdistys Pyhälle Siementäjälle?

Ach, olen edelleen vihainen. On ilo lähteä taas pois paikkakunnalta. Ei tästä olisi puuttunut muuta kuin, että pihassa olisi ollut kaksi muuta uskovaista mustikkasuuta katkomassa jotain saatanan lautoja, jotka yht'äkkiä olivatkin kuin taikaiskusta muuttuneet Matin pyllyyn liimautuneen uransaedistäjän omaisuudeksi.

Voi hyvää päivää, antakaa minulle raikasta ilmaa!

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi