Pia Valkonen

Amerikkalaiset pääsivät eroon Trumpista, pääsevätkö venäläiset Putinista?

pe 25.2.2022

Olen viime aikoina lukenut ja kuunnellut paljon Amerikasta. Maa näyttäytyykin nyt paljon mielenkiintoisemmalta, kun ovat toistaiseksi päässeet eroon Trumpista.

Amerikan ja Venäjän ero on siinä, että Amerikassa demokratia jollain lailla toimii ja ihmiset voivat muuttaa systeemiä. Tosin Amerikassa demokratia on karaokemallia, kuten kapitalismikin. Mitä tahansa voi tapahtua milloin vain.

Husarin Moskovan-kirjeenvaihtaja Anna-Liisa Laurén arvelee Uuden Suomen lainaamassa jutussa, että Ukraina on Putinin loppu ja että loppu tulee afganistanilaiseen tapaan.

Toivon todella, että Ukraina on Putinin loppu. Tyyppihän vaikuttaa umpihullulta. Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi eilen A-Studiossa, että toisella aivopuoliskolla Venäjä neuvotteli kansainvälispolittiisten sääntöjen mukaan ja toisella kädellä, Putinin, valmisteli Ukrainan hyökkäystä.

Kukaan ei varmaankaan toivo Ukrainasta toista Afganistania. Nykyajan sodat ovat käsittämättömiä. Ne voivat olla sivilisaatioiden romahduksia sisäänpäin. Itä-Ukrainaan on sanottu sodan pysähtyneen nyt kahdeksaksi vuodeksi.

Toivottavasti Putinin loppu tulee nopeammin.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi