Pia Valkonen

Ulla-Maija Paavilaisen jatkokertomus Annassa

pe 27.8.2021

Pitää panna Mehtosen Reetalle tekstari, että ei osta uusinta Anna-lehteä. Minä ostan. Haluan lukea Ulla-Maija Paavilaisen jatkokertomuksen viimeisen osan uusimmasta Annasta. Onhan Anna muuten edelleen viikkolehti?

Pitää googlata.

Luin 18.8. ilmestyneestä lehdestä jokaisen jutun - lukuun ottamatta Intiasta adoptoidusta Shital Niemestä. En ehtinyt lukea sitä, mutta jätin lehden auki siitä kohtaa pakastimen päälle. Me Naisten entisen päätoimittajan Ulla-Maija Paavilaisen jatkokertomus on jatkoa hänen vähän aikaa sitten ilmestyneelle Kuin muuttolinnut -romaanille.

Siinä oli hyviä kohtia. Toimittajan tapaan Paavilainen kirjoittaa sujuvasti. Hän osaa kirjoittaa romaanihenkilöistään myös lämpimästi. Jotenkin en vain ole innostunut kuvitelluista maailmoista. Syvyys puuttuu. Jatkokertomuskamaa, mutta hyvä niin.

Haluan ehdottomasti tietää, kuka Kuin lintukodon Petri oikein on. Harkitsen jopa Jojo Moyesin Ole kiltti, äläkä rakastu häneen tai mikä se nyt olikaan se se se se romaani, josta on juuri tehty elokuva. Tikkisen Hannele sai luettua yhden hänelle toimittamani Jojo Moyesin vuosia sitten. Minä en saanut kuin alkuun sen ja lähetin viihderomaanin kuuta kiertävälle radalle - kierrätykseen.

Jojo Moyes edelleen jossain kuului uskovan rakkauteen.

Olen vaikuttunut siitä, miten hyvä lehti Anna on. En päässyt kolmekymmentä vuotta sitten Anna-lehteen edes haastatteluun. Sinne pääsivät Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijoista kaikkein karuimmat ja hymyttömimmät feministit.

Minä olin vain hikinen ja pullea punktyttö.

Tosi outoa on, että Grand Lady Eija Ailasmaa halusi minut Kodin Kuvalehti -talliinsa. Olinhan epävarma ja tutiseva, niskapoimuainesta. Ja sitten vielä päätoimittaja suhtautui meihin nuoriin ja epävarmoihin ystävällisesti. Samaa maata oli päälliikönä Irma Salonen, Asko Sarkolan, sisko.

Irma Salosen käskystä olisin hypännyt vaikka pituutta Pitäjänmäen ruman toimitustalon pihalla. Toimitussihteerinä oli Anna-Liisa Hämäläinen, joka oli tullut Sanoma Aikakauslehtiin Seurasta ja Kuopion aluetoimituksesta. Anna-Liisa Hämäläisen käskytykset saivat minut aina itkemään toimituksen vessassa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi