Pia Valkonen

Piha ja Mäkelä, Juhani Ihanus ja sen sellaista, kässäriblokki

ma 9.8.2021

Hei, olen ollut umpikujassa romaanikässärini kanssa. Kirjailija Taija Tuominen teki korjauksia ja muutosehdotuksia enkä ole päässyt tekemään niitä kuin kerran. Matti on pyörinyt tässä koko ajan tai on ollut jotain firman hallintosälää tehtävänä.

Korjasin ja lisäsin samaan aikaan dialogia, joten kässäri alkoi levitä taas kuin PULLATAIKINA!
...
Kun pilkoin kilometrejä pitkiä mutka- ja maatuskalauseitani pienemmiksi, tuli mieleen se tämä ja tuo, ja taas sitä mentiin. Lisäilin, mutten dialogia, muistoja vain pursusi minusta - kohtaan, johon piti panna dialogia, panin, että TÄHÄN DIALOGIA.
...
Kun annoit mulle pinon omaelämäkerrallisen kirjoittamisen ja terapiakirjoittamisen oppaita, tajusin, mitä haluan. Haluan kirjoittaa omituisen hybridin kaikkien halukkaiden saataville - ladattavaksi nettiin. Koska uskottomuustoipumiseni menee ihan kuin Voiko uskottomuudesta toipua -opaskirjan mukaan - ensin on shokkivaihe, sitten reaktio, pian tulee toipumisvaihe ja lopulta uudelleen orientoituminen - ajattelin, että kirjoitan vaiheista kaunokirjallisen osion ja sinne väliin todellisesta elämästä, jossa kirjoitan kaunokirjallista osioita ja jossain kohtaa otan esseemäisesti jotain Juhani IHANALTA Ihanukselta.

KIITOS SIIS ETENKIN IHANUKSESTA! Muita antamiasi kirjoja olen toistaiseksi vain hivellyt.

Kun kuuntelin Kirsi Pihan ja Hannu Mäkelän kirjeenvaihtokirjan Pimeän yli, tuli mieleen, että todellakin minulla on täysi oikeus kirjoittaa hybridityyppinen, osin esseitä sisältävä, romaani Karl Ove Knausgård esikuvanani ja ihanteenani. Päätalollakin oli esseetyyppistä kirjoittamista - en muista, missä niistä KOLMESTA Päätalosta, jonka olen lukenut - yhteiskunnallisen taustan selvitysosuus alussa - en voi nyt tsekata, sillä istun Kaivokosken tuvan pöydän ääressä.... , jos kerta Piha ja Mäkelä ihan kaupallisen kustantamon siunauksella saavat ilmoille osin pelkkää plörinää.

Oli kirjeissä osuvia ja koskettaviakin kohtia - etenkin Kirsi Pihalla, kun kirjoitti isästään. Ja Pihan Hyyppä-koirakohdat olivat ihania, mutta sitten Hannu Mäkelä suhteestaan Aa:han; voi herra mun paratkoon: Monet mäet on noustu, monet laskettu. Kun tekee toisen onnelliseksi, tulee itsekin onnelliseksi.

Tekeeköhän Mäkelä pilaa parisuhdeoppaista?

Mäkelästä tulee joskus jopa hyinen kuva kirjeissä... perssse, tästä jatkan blogissani. ..... TÄHÄN KORONAKUOLEMISTA, KONKURSSINUHISTA JA 

KAPITALISMIN ANALYYSIA JA PIHA TIEDOSTAA UUSLIBERALISTISEN PUHETAPANSA. MÖLÖLÖÖ, KIRJOITTAA MUUTOSJOHTAMISESSA ITSESTÄÄNSELVYYKSIÄ. OPPIMISEN ILO JA TADADATADAA.

Mun pitää tehdä heinäkuun rakentamisilmot verottajalle. Oikeesti! Ruoskin itseäni siihen. Äsken keitin jopa lisää kahvia. Ostin pikku pikku paketin Samettista tummapaahtoista Juhla Mokkaa sellaisia hetkiä varten, kun Matti ei ole minulle kahvia keittämässä. Keitin ekat samettiset äsken, meinasin alkaa pilkkiä. Herätys oli kello 5 ja nukahdin varmaan jotain kello 21.15. Jäi 8 tunnin pakolliset yöunet 15 minsaa vaille.

Toisaalta tosiaan varailin tätä viikkoa osin kirjoittamiselle. Harmi vain, että en saanut heinäkuun rutiineita: verottajan ilmoituksia, kuittien kasausta ja ay-maksujen poimimista, tehtyä viime viikolla, jolloin oli supersuperkuukauden vaihteen superhallintoviikko.

Kiitos, kiitos vielä kerran Ihanuksesta ja muista ihanuuksista. Otan tähän viereen hivellettäväkseni ... enpäs otakaan, kun jäi Lapinlahdelle makuuhuoneen hyllylle! Se Rax Rinnekangas... mitä sinä siitä lausuisit?

Aijoo, ja kiitos, että raportoit Aho-päiviltä blogiisi.

https://railimiettinen.blogspot.com/2021/08/ponotysta-iisalmessa.html

Savon Sanomien juttu oli merkkimäärärajan takia nöpö ja kuvat enemmän kuin surkeita. Savarissa ei enää käytetä valokuvaajia, surkeata, surkeata, me Tikkisen Hannelen kanssa vaihdamme viikoittain whatsappia Savon Sanomien kulttuuriosaston surkeudesta ja valokuvien alennustilasta.

Paree on, etten tullut semppaan, saimme poimittua mustikoita ja meillä kävi mieluisia vieraita, olisin teurastanut Jyri Paretskoin Nimettömän vastenmielisyydestä ja ehkä Minna Kettusen Juhani Aho-imellyksestä.

Miksi Kettuskalla on häntäheikkifiksaatio? Että häntä kiehtovat Naisten miehet ja aatteiden.

Pia

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi