Pia Valkonen

Jouni Tossavaisen Pojan usko Rautavaara-päivillä su 4.7.2021 kello 13 alk.

Kirjailija kysyy, mikä mies oli Paavo Ruotsalaisen ainoa poika ja kirkkoherra Juha Luukkonen kommentoi sekä kertoo, mikä on Paavo Ruotsalaisen merkitys Rautavaaralla tänään

pe 4.6.2021

Tikkisen Hannelen päiväkahveille tämä tiedote ei ehtinyt, mutta iltakahveille sitten.

Rautavaaran seurakunnan kirkkoherra Juha Luukkonen lupasi panna kalenteriinsa seuraavan tapahtuman, joka sai alkunsa Matti Pulkkisen nimikkoseuran ensimmäisen puheenjohtajan Raili Miettisen ihan alustavasta ideasta tänään aamulla silmät unihiekassa lukemastani sähköpostiviestistä - tyyliin sitten joskus, kun ... sitä ollaan Kaivokosken pientilallisia.

Niin. Sitä melkein ollaan. Kauppakirjoja vaille valmiita.

Hannele pakotti kysymään, mikä on pientilamme nimi. Emme olleet tulleet sitä ajatelleeksi emmekä tarkkaa osoitettakaan, mutta kysymällä sekin kävi ilmi.

Kun Hannele kuuli, että tilan nimi on Kaivokoski, hän tuumasi, että vau, miten komeaa, ihan kuin Niskavuori!

Komiaa pitää olla, semmoisesta asenteesta pidän. Eteläpohjalaisesta.

Niinpä kirjoitin näin Rautavaaran kunnan sivujen nettilomakkeelle (tämä on kolmas versio):

Rautavaara-päivien oheistapahtumana on kirjallisuusmatinea Kaivokosken pientilalla (os. Kaivokoskentie 72:ssa) su 4.7.2021 klo 13 alkaen (lopullinen kellonaika tarkentuu myöhemmin.)

Tilaisuudessa Savonia-palkittu kirjailija Jouni Tossavainen kysyy, mikä mies oli Paavo Ruotsalaisen ainoa poika. Tossavainen viimeistelee parhaillaan romaania Pojan usko. Se on yhdenpäivän romaani, jossa kerrotaan, mitä tapahtui Marianpäivänä 1830, kun Paavo Ruotsalaisen poika Juhana salamurhattiin Nilsiässä.

Jouni Tossavaista kommentoi Rautavaaran seurakunnan kirkkoherra Juha Luukkonen. Hän kertoo myös, mikä on Paavo Ruotsalaisen merkitys Rautavaaralla tänään.

Tilaisuudessa on tarjolla piknik-ruokaa ja pumpputermoskahvia pahvimukista. Tervetuloa Kaivokosken pientilalle viettämään kultturellia sunnuntai-iltapäivää!

Järjestäjänä kirjailija Matti Pulkkisen nimikkoseura.

Se piti vielä kirjoittaa, että Jouni Tossavaisen Pojan usko ilmestyy 1. elokuuta 2021 ja sitä voi tilata Suomalaisesta kirjakaupasta jo ennakkoon.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi