Pia Valkonen

Iiriskukkarukat

ma 14.6.2021

Eilen olivat lykätyt kuntavaalit. Jotain on tapahtumassa. Ihmisten irtautuminen perinteisistä puolueista näkyy liikehdintänä. Kiuruvedellä Nyt Liike pudotti kokoomuksen kokonaan pois valtuustosta ja Vieremän 2000 -lista on elossa edelleen.

Vieremän sitoutumattomien listalta meni vuoden 2017 vaaleissa läpi viisi ehdokasta. Vaikka Vihreät oli Vieremällä omalla listallaan, silti sitoutumattomien listalta pääsi lävitse viisi ehdokasta. Kummatkin voittivat, sillä Vihreistä valtuustoon pääsi yksi - nuori Jesse Kärkkäinen.

Keitelekin sai oman vihreän valtuutettunsa. Siinä missä Vihreät levittäytyi nyt laajemmalle Ylä-Savossa, putosi Lapinlahden valtuustosta pitkäaikainen vihreä vaikuttaja Matti Kojo.

Politiikassa on nykyään enemmän jännitettävää. Helsingin Sanomatkin joutui noteeraamaan Vasemmistoliiton ja kirjoitti jossakin vaalikolumnissa, että Vasemmistoliitto on Helsingissä esimerkiksi kaupunkiluonnon säilyttämisessä ja kaavoituksessa vihreämpi kuin vihreät itse.

Puheet Vihreistä Kokoomuksen puisto-osastona syntyvät paljolti Helsingin kaupunkipolitiikan perusteella. Anni Sinnemäki ja puoluesihteeri tekivät mällin puolueen puheenjohtajalle Maria Ohisalolle, kun eivät kertoneet Meilahti-Pihla Viitala -tonttisuhmurasta.

Tikkisen Hannelen aamu-whatsappin mukaan Savon Sanomat välttelee vassin Laura Meriluodosta kirjoittamista, vaikka tämä sai kolmanneksi eniten ääniä. Kuopion äänikuningas oli odotetusti Marko Kilpi (kok.) ja toisella sijalla oli Nilsiän Minna Reijonen (PS).

Lapinlahden vasemmiston äänestäjät antoivat selkeän vinkin siitä, mihin suuntaan pitää kulkea. Pitää uudistua. Toivottavasti uudet toimijat käärivät hihat ja kantavat ensimmäisenä Työväentalolle jumineet järjestöjyrät ja -perunasäkit pihalle. Mieluummin aika kauas.

Eilen kiskoin kurtturuusun juurenjämiä kasvimaan alta ja sireenipensaasta. Niitä vain riittää. Tuli poltettava pöntöllinen. Kurtturuusun kanssa kasvanut iiris kärsi hieman siitä, että ruusunjuuret piti kaivaa lapiolla.

Ensi kevääksi istutan pihaan tulppaaneja. Näin Rautavaaralla kesän alussa ihanan tulppaanimeren Kirkkosuoran vasemmalla puolella olevan keltaisen pikku talosen pihassa.

Haluan sellaisen!

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi