Pia Valkonen

Näin Merete Mazzarellan syksyllä 2019 Hesperian puistossa

ke 21.4.2021

Kohta alkaa Seppo Hoffrénin toimiston järjestämä rakennusalan esimieskoulutus. Kopistelen sähköpostia löytääkseni linkin. Jes, löysin, sillä olen oppinut merkitsemään tärkeät muistettavat viestit punaisella.

Riemuitsen ties kuinka monetta päivää Merete Mazzarellan Syksystä syksyyn -kirjasta. Kirjan alussa on kohtaus Hesperian puistosta Helsingistä. Kirjailija kuvailee puistorummuttajaa. Kuuntelin roskiksia rummuttavaa miestä minäkin syksyllä 2019 kävellessäni metroasemalta Sanoma-talon aulan lävitse Musiikkitalon ja Oodin välistä Finlandia-talon sivuitse Suomen Johtamistaidon opistokampukselle vanhan sokeritehtaan rakennukseen Mannerheimintielle.

En ehdi siivota määritejonooja. Kirjoittamisaikaa on kuusi minuuttia.

Reittini työnohjausopintoihin kulki Hesperian puiston kautta. Rummuttaja oli taitava, se on sanottava. Täytyy olla lokakuuta ellei ollut joulukuuta 2019, kun näin ryhdikkään vanhan pariskunnan kävelevän rummuttajan ohitse. Pariskunta oli kirjailija Merete Mazzarella ja hänen aviomiehensä numero 3, herra, josta kirjailija käyttää kirjassaan Syksystä syksyyn nimen sijaan kirjainta L.

Koetin eilen etsiä blogistani merkintää siitä, että näin kirjailijan aamukävelyllään Hesperian puistossa. En löytänyt. Etsin kohtaa myös haulla Märta Tikkasesta, sillä en ole ihan varma, sekoitinko ulkonäöltä kaksi kirjailijaa toisiinsa. He ovat samannäköiset jotenkin ja näin pariskunnan kaukaa.

Nyt on pakko mennä zoomiin. Vanhenevan puolison varpaankynnen leikkaamisesta joskus muulloin. Kirjoitin Matin jalkahoidoista alkuviikosta ja vasta sitten kuuntelin kohdan, jossa Merete Mazzarella kiittää onneaan siitä, ettei hänen tarvitse leikata L:n varpaankynsiä. Nauratti.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi