Tilannekatsaus

ma 29.3.2021

Viikonloppuna kirjoitin romaanikässäriä ja perjantai oli ehkä pahin flunssapäivä. Koronatestin tulos tuli alle vuorokaudessa, se murahti puhelimiimme kello 6.03 lauantaiaamuna. Negatiivinen. Mietin, että jos kuume-särky-öllötys-hikoilu -tauti ei ollut koronaa, en todellakaan kaipaa oikeaa koronaa. Kausiflunssa löi meidät yli viikon ajan välillä aivan kanveesiin. Ei voinut muuta kuin nukkua, että kipukohtaus meni ohitse. Päänsärkyyn eivät auttaneet tropit. Ei ainakaan Panadol Zappi.

Buranaa en meille kotiapteekkiin korona-aikaan osta. Googlatkaapas.

Perjantai-iltana ahdisti ihan sikana. Tulevaisuus näytti mustalta, sillä fyysinen olo oli surkea. Onneksi Maria soitti Helsingistään. Voisi soittaa useamminkin.

Muuten kyllä elämämme sujuu aivan Revitty sydän - voiko uskottomuudesta toipua -opaskirjasen mukaan. Oppaan ovat kirjoittaneet Maria Buchert, Kari Kiianmaa ja Tellervo Uljas. Tammikuun 2020 lopulla miedän perheessämme käynnistyi traumaattinen kriisiprosessi ja huhtikuussa olisimme olleet jo voiton puolella, mutta sitten paljastui lisää.

Totta kai olisin toivonut, että koko annos nieltävää olisi tullut kerralla. Kertakärvistely ja sitten eteenpäin, mutta se meni nyt näin ja materiaalia romaaniini on kosolti.

Torstaina soitin vielä järjestön, jossa on suuria ongelmia, puheenjohtajalle, kun arvelin, että tämä ei ole keskellä päivää humalassa. Ei ollutkaan, mutta toisteli samaa - tosin lespaamatta s-kirjainta - järjestö ei ole mielenterveystoimisto eikä sille kuulu kenenkään avio-ongelmat. Kiinnostavaa on, että järjestön edustaja saa soitella humalassa eikä kukaan puutu asiaan.

Puheenjohtajalla olisi ollut mahdollisuus jutella asiasta asiallisesti - ja mikä tärkeintä selvin päin.

Järjestön taloudenhoitaja vuosien vartella viestitti ja kertoi puheenjohtajan humalapuheluista entiselle puheenjohtajalle. Kertoi myös tämän raivokohtauksista. Pikanttina lisänä soppaan tulevat kertomukset edellisen taloudenhoitajan taloudellisista väärinkäytöksistä järjestössä.

Taitaa olla melkoinen sotku järjestössä ja kunnallisvaalitkin tulossa. Jospa ihmiset äänestäisivät järjestöä säälistä ja myötätunnosta. Kyllähän Suomen kanssa Matti Nykästäkin rakasti, vaikka töppöili humalassa ja rusikoi vaimoaan.

Minua aluksi huvitti, kun mieheni kertoi, kuinka hänen ahdistelijansa kiristi: jos mieheni vetäytyy, hän jättää siinä samalla kahden tärkeän tehtävänsä hoitamisen. Sehän olisi ollut suuri helpotus, ajattelin ensin, mutta tarkemmin ajatellen sangen ovelaa. Olisi herännyt kysymys, miksi avainhenkilöksi vuosien saatossa hivuttautunut ihminen yht´äkkiä jättää tehtävänsä ja samalla yhteisönsä pulaan.

Niinpä niin. Näin toimii kiristys, jonka ohessa oli uhkaavia ja aggressiivisia puheluita. Mitä vielä paljastuukaan?

Mieheni ahdistelija näkyy lähettäneen minulle 7. heinäkuuta 2020 tällaisen viestin, kun olin askarrellut hänelle eston - jostain syystä puhelimeni näyttää estetyt viestitkin: "Minä en oo kuukausiin matin kanssa puhuna. Kerronko salaisuuden jonka täällä käydessä kerroit."

Minäkö olin kertonut kesällä 2018 - en ole muulloin hänen luonaan käynyt - mieheni ahdistelijalle jonkun salaisuuden? Olisi mielenkiintoista saada tietää, mikä salaisuus oli. Itseänikö koskeva salaisuus? Eihän niitä ole. Nyt ei auta kuin ahdistelijan ottaa yhteyttä johonkuhun, joka osaa kirjoittaa ja kertoa minulle vaikka nimettömällä kirjeellä, mistä salaisuudessa oli kyse.

Oliko kyse jonkun järjestötoimijan alkoholismista? Eivät kait semmoiset mitään salaisuuksia  ole. Tervehtymisen tiellä ollaan, kuten Roope Salminen, kun tunnustaa alkoholiongelmansa ja hakee apua.

Kohta tulee vuosi siitä, kun ahdistelija päätti olla suojelematta miestäni: "Eilen ton sun blogi kirjoituksen takia, en enää suojele Mattia. Kerta Matti valheltelee paljon..." Myöhemmin hän uhkasi, että poliisi virkistää mieheni muistia. Kysyin ahdistelijalta, mitä asiaa poliisilla miehelleni on - onko mieheni ollut väkivaltainen tai peräti raiskannut ahdistelijansa.

En saanut vastausta. Ahdistelija suuttui. Voi parka, kun Matti valhelteleekin niin paljon.

Väittäisin muuten, että näin ei järjestössä vähäteltäisi, jos ahdistelija olisi ollut mies. Olisi ollut melkoinen skandaali, jos puheenjohtaja olisi sanonut ahdistellulle naiselle, että hän on itse hakeutunut tilanteisiin. Kun kaiken lisäksi mieheni ei hakeutunut tilanteisiin, vaan ahdistelija painosti juuri järjestöhommien hoitamiseen - hae tanssilavan matto, opasta kirjanpidon kanssa, hae ja tuo tilit.

Jos järjestöyhteyttä ei olisi ollut, ei ahdistelija olisi päässyt mieheeni kiinni. Ahdistelija käytti keskeistä asemaansa hyväksi ahdistelussaan ja häirinnässään.

Minut hän kiusasi pois puheenjohtajan paikalta. Nainen käyttäytyi johtokunnan kokouksissa kuin koulukiusaaja. Huuteli puoli ääneen ilkeitä huomautuksia ja kuiskutteli luottonaiselleen. Minua edeltänyt puheenjohtaja, nainen hänkin, jätti tehtävänsä ja sanoi joskus puoliääneen, että ei kestä, kun johtokunnassa on kaksi naista, jotka eivät tule keskenään toimeen.

He olivat entinen taloudenhoitaja ja nykyinen. Nykyinen taloudenhoitaja kävi koko ajan entisen taloudenhoitaja-lavatanssivastaavan kimppuun myös. Lisäksi jälkikäteen hän viestitti miehelleni siitä, että entisellä taloudenhoitajalla ei ollut puhtaita jauhoja rahaa sisältävässä kassapussissa.

PS. Nyt hoksasin, mistä on kyse, kun järjestön puheenjohtaja ja taloudenhoitaja vuoroin soittavat päätoimittajalle. Kyse on Juha Miettisestä, free lance -toimittajasta. Soittelijat ovat huolissaan järjestön kunnallisvaaliehdokkaan elannosta vaalikaranteenin aikana. Juha Miettisen kannattaa vaalien jälkeen kysellä freekeikkoja konsernista tai vaikkapa juuri Töllöttimestä. Jos ajokortin puute on ongelma, eiköhän konsernista joku jouda kuljettajaksi!

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi