Seksi ilman suostumusta on raiskaus

ti 9.3.2021

Huomenna opiskelen etänä Seppo Hoffrénin konsulttitoimiston rakennusalan esimieskurssilla. Maanantaina illansuussa ja aamulla mapitin työnohjausopintojeni aineistoja.

Opintoja varten kirjoittamani esseet ja pohdinnat olivat levällään eri tietokoneilla. Onneksi piti poimia TO23-kansio talteen yhdeltä läppäriltä ihan pakosti.

Löysin muutaman aarteen. Yhden julkaisen huomenna, sillä loppuviikosta en varmaan ehdi kirjoittaa juuri mitään blogiini. En ole varma, olenko esseen jo julkaissut, mutta se on kyllä oikeasti niin hyvä, että se kannattaa julkaista uudelleen.

Bestikselle kirjoitin aamulla näin:

"Snellman-intensiivikirjoituskurssi on Taija Tuomisen. Sinne piti tehdä ennakkotehtävää 3- 5 liuskaa. Ajattelin romaanikässärin alun Taija-tissi Tuomiselle (Kuningaskobra! Ihana, ihana, ihana kirja! Haluan sen printtinäkin, kuuntelen aluksi, tää tissijuttu on Tuomisen kakkosautofiktiosta!) Liuskoja on 16. Lähetän ne kaikki. Ja ensi lauantaina tulee lisää.

Eilen konttasin pitkin olohuoneen lattioita, kun en uskaltanut imuroida. Matilta oli lentänyt jonnekin ultrakevyen kaasarista kaksi jousta, kun kaasari oli tossa meidän tuvan pöydällä levällään.

Kun aloin pyyhkiä pöytää ja silitellä pöytäliinaa maanantaista työnohjausta varten, löytyi toinen jousista pöydän jalan vierestä. Luojan kiitos, en aloittanut imuroinnilla. Nyt ei voida imuroida ennen kuin tuvan lattian jokainen neliösenttimetri on käyty lävitse.

Nautin Jehovan todistajien tutkiskeluista ja sisarien virkistävistä vierailuista, kun sitä varten piti raivata tuvan pöytä ja vähän koettaa työnnellä suurimpia villakoiria syrjään. Nyt työnohjaussessiot ovat sellaisia. Keskityn niihin järjestelemällä pienen pitopöydän.

Samalla tavalla toimin ennen tutkiskeluja."

....

Minua tympivät itkevät, romahtelevat ja kännissä soittelevat miehet. En enää suostu suojelemaan ketään sellaista. Olen tehnyt puhelimeeni eston Lapinlahden vasemmiston puheenjohtajalle, sillä en voi olla varma siitä, soittaako hän minulle selvin päin.

Koska järjestö ei kykene selvittämään vuosia jatkunutta kiusaamis-, painostus-, häirintä- ja ahdistelutapausta, selvitän, onko mahdollista tehdä  tapauksesta rikostutkinta.

Koin melkein valaistusta, kun googlasin Finlexistä seksuaalista häirintää ja ahdistelua koskevat lainkohdat. Lisäksi näin Facebookista valokuvan, kuinka vasemmistonaiset kantavat Kuopion torilla viime eduskuntavaalien yhteydessä kylttiä lakialoitteesta, jossa vasemmistonaiset vaativat raiskauslainsäädäntöön pykälää suostumuksesta.

Nauroin pissat housussa, kun tykkääjien joukossa oli mieheni ahdistelija, nainen, joka ei kysynyt mieheltäni suostumusta seksiin.

Hänen kannattaisikin nyt käydä Väestöliiton sivuilla lukemassa joitakuita tekstejä, kuten sen, jossa sanotaan:

"Seksi ilman suostumusta on raiskaus."

Jos niin sanottu suostumuspykälä olisi ollut keväällä 2017 voimassa, olisi Lapinlahden vasemmistossa sattunut keisi yleisen syyttäjän alainen asia. Raiskaus. Koska laki ei ollut voimassa eikä ole vielä voimassa, kyse on seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta, jossa syytettä voi vaatia vain uhri.

Mutta tätä asiaa pohtiessamme perheessämme, asianomainen itse voi käydä lukemassa seuraavan nettisivun. Siellä sanotaan myös, että jos haluat seksiä toisen ihmisen kanssa, kysy asiasta. Hyviä tapoja ottaa asia puheeksi voi olla kertoa toiselle omista tunteista sekä seksuaalisista haluista. Asian voi ottaa puheeksi kysymällä: Haluttaako sinua? Haluaisin seksiä? Voiko sua suudella? Millaisesta seksistä pidät? Saanko koskettaa sua? Haluatko koskettaa mua?

Nainen oli puhunut, että anna kun minä halloon sinua. Suomeksi. Pyytänyt, että saa halata, halannut vyötäisiltä, koska oli istuma-asennossa - ja sitten avannut vyön.

https://www.hyvakysymys.fi/artikkeli/suostumus-seksiin/

Lapinlahden vasemmistoon tämä liittyy sen vuoksi, että kun hänen uhrinsa koetti vetäytyä, ahdistelija uhkasi lopettaa hommat järjestössä. Kun viime huhtikuussa, kun vyyhti alkoi keriytyä auki kammottavista whatsappkuvista, joita mieheni puhelimesta löysin, soitin naiselle ja sanoin, että hänen tulee ottaa pois mieheni eräältä työlistalta, nainen oli uhkaava ja aggressiivinen.

Olisin pelännyt häntä, jos en olisi alkanut ymmärtää hänen manipulointimekanismejaan.

Olinhan istunut naisen kotona lounaalla kesällä 2018 ja miettinyt pääni puhki yllättävän lounastarjoilun merkitystä. Lounaalla ei ollut tekemistä minun kanssani, vaan sen, että mieheni oli taas koettanut kiemurrella irti hänestä.

Nainen soitteli jatkuvasti miehelleni - vuoroin ystävyyttä vannoen, vuoroin blogiani hänelle lukien (nainen tiedotti jopa tekstarilla, ketä olin presidentinvaaleissa äänestänyt, oikeasti tämä meitä nauratti jo silloin.) ja vuoroin lipoen ja imarrellen, sitten uhkaillen ja painostaen.

Tietenkin pitää ottaa selville, mitkä ovat psyyken mekanismit, jotka tekevät alttiiksi kaikelle tälle. Mieheni on itse pohtinut asiaa rehellisesti, uskokaa tai älkää. Ja vaikka minä olen ollut henkisesti niin huonossa kunnossa, että olen ollut valmis ajamaan Mäntylahdessa kallionleikkaukseen, olen selviytynyt tästä.

Matti on sanonut, että nyt emme anna periksi! Kiitos siitä hänelle.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi