Pia Valkonen

Sain romaanikässärini alkuun lyijykynällä

la 20.2.2021

"Jos Luoja suo, emmekä ala tänään illalla Matin kanssa riidellä eikä ensi yö mene munille, kirjoitan sulle Saaren naisesta analyysin. Kirjasi on ihana. Siinä on niin monta tasoa, teemaa ja lukuisia pinnanalaisia juonteita, etten oikeastaan muuttaisi mitään.

Mutta jos jotain pitää väkisin sanoa, sanon analyysissäni.

Kirjoitin illalla, kun sun kirja meni loppuun (liian nopeasti!), LYIJYKYNÄLLÄ Pienen aviorikosromaanin alun. Tai ehkä se on toinen luku. Eka luku alkaa sanoin: Suunnittelin sukupuoliyhdyntää lappilaisen puoluetoverini kanssa. .... Sitten kerron, miten ja sitten sen, että toimin kuin poloinen Märta Tikkasen ruotsalainen runoilijarakastaja, kun piti tavata. Vanhemmat sairastuivat, vaimo tuli reissusta yllättäen, tuli flunssa ja zolotuha ja lopulta ripuli. Mies kirjoitti Märta Tikkaselle kuin enkeli, mutta tapaaminen ei koskaan toteutunut.

Äh, Matti on lähdössä ulos kolaamaan lunta. Mun romaanin alku tai toinen luku on perkele tyyliä Hilja Valtonen, semmoinen pirteä pulipulipuli. Toivon, että saan pulitukseni alun jälkeen hieman edes hallintaan.

Nappaan sun romaanikässäristä käyttööni kielikuvan ´suoro ojossa´ja sillä tavalla saan itseni lietsottua taas raivoon, jolla saan koskettavuutta kaiken sen energisen pulituksen väliin.

En mahda mitään. Mulla on nyt energinen olo. Kiitos saaren naiselle!

Pia"

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi