Pia Valkonen

Lapinlahden vasemmisto ry:n puheenjohtaja olisi voinut lausua Savon Sanomien toimittajalle ehdokasasettelusta

ti 9.2.2021

Olisikohan pitänyt antaa Lapinlahden vasemmisto ry:n puheenjohtajalle kriisiviestintäkonsultaatiota? Savon Sanomissa oli sunnuntaina ihan mainio Lapinlahden kunnallispolitiikkasivu. Kokonaisuuden oli koonnut Vuokko Nissinen. Sivu herätti jo keskustelua. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ossi (The Boss kepulj´.) Martikainen vastasi tänään Lukijan Sanomissa taustoista, joilla sotepalvelut saatiin kunnassa turvattua ja säilytettyä omassa hallinnassa.

Rautavaaralla kävi köppäisesti. Vaikka terveyskeskusta siellä korjattiin isolla rahalla, Kysteri näkyy siirtäneen vuodeosaston Kaaville 70 kilometrin päähän. Aika paha juttu ikääntyneille pariskunnille, jos toinen joutuu hoitoon 70 kilometrin päähän. Siinä ei potkurilla tai rollaattorilla paljoa puolison vuoteen viereen kitkutella.

Meillä Lapinlahdella on edelleen lääkäripäivystys viikonloppuisinkin ja pitkään lääkäri päivysti mäellä ympärivuorokautisesti. Etenkin lapsiperheille viikonlopun lääkäripäivystys luo turvaa. Jos korvatulehdus iskee, ei tarvitse raahata kakaralaumaa kauemmas. Tämän muistan tyttärieni omista korvatulehduksista, ne olivat usein onneksi oireettomia, mutta eivät katsoneet, onko viikonloppu vai arki. Marian erikoisuus olivat pikku tajuttomuustilat korkeassa kuumeessa.

Pisti silmään, että Lapinlahden vasemmiston ehdokasasettelusta ei Lapinlahti-sivulla ollut sanaakaan. Puheenjohtaja Risto Ollikainen olisi voinut antaa Savon Sanomien ehdokasasettelujuttuun seuraavanlaisen lausunnon:

"Lapinlahden vasemmisto on uusiutumassa. Meillä on ehdokkaana hiljaisen tiedon siirtäjänä jokunen vanha ehdokas, mutta täysin uusiakin listalle olemme saaneet. Järjestöämme vuosikausia varjostanut seksuaalisen häirinnän keisi pakottaa meidät uusiutumaan. Me suhtaudume siihen vakavasti ja aiomme käsitellä asiaa erityisessä totuuskomissiossa, jossa kumpikin osapuoli saa avoimesti ja julkisesti kertoa, mistä on kyse. Se, että järjestössämme tällainen surullinen tapahtumaketju pääsi kehittymään, on äärimmäisen monimutkainen prosessi. Painavin viesti siinä oli, että uudistuttava on, uusille toimijoille pitää oikeasti antaa tilaa. Siitä aion jatkossa puheenjohtajana pitää huolta. Joskus asiat tapahtuvat kipeimmän kautta."

Risto Ollikainen olisi voinut pitää rauhallisen taidepaussin haastattelussaan ja luotaa Lapinlahden vasemmiston tulevaisuuteen luottavaisin mielin:

"Aiomme ottaa järjestötoiminnan mallin Leppävirralta. Siellähän Vasemmistoliitolla on nyt 12 ehdokasta, yli puolet nuoria naisia . Se ei ole mikään ihme, sillä Leppävirralla ei keitetä kahvia, eikä muillakaan konsteilla puolipakoteta ihmisiä toimimaan. Kukaan ei piiskaa, että toimikaa. Ei ole perinteistä järjestöelämää ollenkaan eikä myöskään historian painetta. Leppävirran vasemmistossa oli samantyyppinen lamakausi kuin Lapinlahden vasemmistossa nyt ennen uusia innokkaita toimijoita Kaisa Korhosta ja Reima Rouvista. Nykyihmiset hääräävät omissa kuvioissaan ja vaaleissa innostuvat ehdokkaiksi, mutta heidän sosiaaliset verkostonsa eivät ole poliittisten kuvioiden varassa ja sehän ei ole uhka, vaan laajentaa potentiaalista äänestäjäkuntaa perinteisen sisäpiirin ulkopuolelle. Kaisa Korhonen on tietysti ikoni ja hyvä sellainen. Kaisaan kehtaa samaistua nuorikin."

Lausunto on silmuloitu Leppävirran vasemmistotoimijan Raili Miettisen analyysistä. Kiitos!

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi