Pia Valkonen

Miksi olen Patrik Borgin kurssilla ja miksi lehteilin Rautavaaran fysioterapeutin vetämän laihdutuskurssin esitettä?

Hajanaisten asioiden päivä

pe 29.1.2021

Patrik Borgin elämänmuutoskurssin ensimmäisellä viikolla pohdimme nälkää:

"Olen tällä kurssilla juuri sen vuoksi, että opettelisin syömään säännöllisesti. Kiloni perustuvat siihen, että en malta lähteä tietokoneen ääreltä, jos pääsen kirjoittamisessa vauhtiin, edes jääkaapille lounasaikaan. Kun hain lapsia klo 16 päivähoidosta, olin verensokerin laskusta melkein tajuton. Ja illalla mutsi söi tässä perheessä enemmän kuin perheen omistama hevonen. Nyt kun tytöt eivät enää asu kotona, voin pitää ihan oikean lounastauon. Nälkä on pahin ehkä kello 11 - 12 ja jos silloin en syö, tapan jonkun, jos joku asettuu ruokani ja minun eteen iltapäivällä. Nälkäraivoni on ylitsevuotava ja se menee ohitse vasta yhden nukutun yön jälkeen."

Tällaisen viestin kirjoitin äsken ja nyt lähden pesemään hiuksiani:

"On toinenkin polku taivaaseen - aijaa, tämmöinen kirjakin on olemassa. Leena Lander - Liekin lapset, en tuommoista tiennyt olevankaan. Landerista tiedän vain sen, että Hannu Raittila jotenkin vaihtoi Mari Mörön tähän Landeriin. Mari Mörön kaunokirjoja en halua lukea. Ne on sellaisia tarinoita, joita ... en halua lukea. Mari Mörön puutarhakirjoja hypistelin kerran Nivalan kirjastossa. Ne olivat IHANIA esineitä. Ne pitäisi saada itselle.... minä alustavasti innostuin Mörön puutarhakirjoista silloin, kun oltiin Kaisan luona Mattipulkkisillaan. (vrt. Kukkasillaan).

Nyt kun nopeasti googlailen, Mari Mörön puutarha- ja kukkakirjoja eivät olet arvostelleet tai niistä eivät ole kirjoittaneet kuin kirjabloggarit. Eikö niitä arvosteta?

Antti Heikkisen Mummo oli ehkä jopa parempi kuin Pihkatappi. Ehjempi. Heikkinen itse sanoi, että pitää Maaseudun Tulevaisuutta pääteoksenaan. Minusta MT toimisi paremmin televisiosarjan kässärinä. Mummo oli lumoava. Kirjoittaisin siitä taas merkinnän, mutta odotan ensin, mitä mieltä sinä olet siitä!

Nyt muistion kirjoittamisen pariin."

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi