Taistelevien metsojen maalausvuosi oli kyllä ihan täysi yllätys!

Onneksi on google

ti 15.12.2020

Sain eilen postissa niin puhuttelevan kirjeen, että tänään on aivotäpästys. Käsittelimme aamulla kakkakirjettä Istukkaryhmän ydinsolun kanssa ja kerron tähän myöhemmin, mihin tulokseen tulimme.

Ennen konttoritöitä kopioin keskustelua kirjailija Jouni Tossavaisen kanssa ja toivon, että bestis lukee merkinnän loppuun asti. Tarkoituksena on lisäksi kertoa bestikselle, että ei kannata lukea ensimmäistä Taistelevat metsot -merkintääni ajatuksella, sillä minulta merkinnässä karkasi ajatus melkein kokonaan ja oli jo myöhäilta ja aurinko laski taivaanrannan taakse, kun vasta pääsin aiheeseen.

En pukenut koko päivänä ja hampaatkin pesin ensimmäisen kerran vasta illalla. Aloin aamupäivällä kirjoittaa Taistelevista metsoista ja päädyin syvälle Märta Tikkaseen sekä arvaatte kai mihin. Nohh.

Rautavaaran toimistollani pystyn pitämään kaikenmaailman satiaiset ja tynnyrityhmyrit loitolla. Joka tapauksessa kirjailija Jouni Tossavainen suostuu tulemaan Café Konkeloon Rautavaaralle heti koronan jälkeen kello 18, ihanata, ja kertomaan tuotannostaan.

Bestis, tätä aletaan järjestellä heti Matti Pulkkisen seurassa. Ja Hannele mukaan pulkkisseuraan, joka toimii paljolti virtuaalisesti. Voisimme perustaa pulkkisseuran whatsapp-ryhmän! Olen nyt niin into pinkeänä, kun olen oppinut perusteleiksemaan vaikka minkälaisia whatsapp-ryhmiä! Jee!

Kirjailija Jouni Tossavaisen vierailuun voisi yhdistää Rautavaaran lukiossa lähitaidehistorian alustuksen. Hm.

Taistelevista metsoista Jouni Tossavainen viesti Hannelelle:

"Piahan taistelee metsonsa kanssa! Kyllä tuosta urakasta pitäisi
saada itse teos palkaksi, vaikka tekijänkappaleita vain kaksi
jäljellä. Ja sananselittäjäksi lähden pohjoisen suuntaan, jahka
tarvetta on. On kyllä mielenkiintoista saada palautetta tuosta
metsojen maalausvuodesta, kun siitä alkoi se  Ilkan SS-juttukin sillä
idealla, että Suomen tunnetuimman taulun maalausvuoden pitäisi olla
tiedossa. eikä yllätys, kuten Pialle näyttää olleen."

Pia vastasi:

"Kiitti, mulla on sun kirja ollut printtinäkin, mutta on niin mukavata kuunnella sun ääntä Storyteliltä. Ostettiin sun kirjan kuuntelua varten viehko blue tooth -kaiutin autoon Matin kanssa.
Matti on meidän perheen taidehistoriaihminen. Siksi kuuntelimme kirjaa yhdessä.

... Tarkoitus on kirjoittaa Metsoista jäsennellympi merkintä. Kunhan pääsen tästä Rautavaaran konttorille. Tällä viikolla en pääse. Jäsennellympään merkintään aion ottaa esille puhelimeeni tallentamani Luku 50, 7h 41 min 31 s., -tyyppiset merkinnät äänikirjasta ja etsiä kyseiset kohdat printtiversiosta. Otan metsot tosisaani, piru vie!

Minulla on jo jäsennellymmän Taistelevat metsot -merkinnän kässäri, synopsis kirjattuna omin pikku kätösin vanhan kirjekuoren takaosaan. Sellaisia muistiinpanoja opettelin tekemään, kun valmistelin työnohjauksen lopputyötäni. Niitä on vino pino jo lopputyön kirjoituksen ajalta ja nyt oppimispäiväkirjan teosta. Liimaan muistiinpanoni suureen tyhjään kirjaan, jonka löysin Leonidin jäämistöstä Työsuhteelta. Olen siihen liimaillut yhtä ja toista.

Ja joo, heti kun korona-aika loppuu, elvytämme Matti Pulkkisen seuran ja alamme taas toimia. Pienimuotoisesti ja just semmoisia asioita vain, jotka kiinnostavat Railia ja mua (ja Astaa). Gerry saa olla mukana, jos haluaa ja jaksaa.

Nähdään!

Pia

Lähetin heti perään

Semmoinen vielä, että kaivoin nyt SS-jutun esille. Peräpukama, siellähän noi kaikki historialliset faktat olisivat olleet. Anteeksi. Luin minä sen jutun heti, kun Hannele vinkkasi, että oot Savarissa. Ajoin R-kiskalle ostamaan lehden ja sitten ajoin Varpaisjärven torille lukemaan juttua ja syömään Reissumies-leivän. Ehdin unohtaa tässä välissä jo koko jutun.

Pia

Kuvateksti: Rakastan lippuja ja lappuja. Paras paikka kirjoituksen synopsikselle ovat käytetyt kirjekuoret.

 

 

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi