Pia Valkonen

Taina Tikkasen leposija on Pielavedellä

pe 16.10.2020

 

Taina Tikkanen siunattiin haudan lepoon 26. syyskuuta 2020 Pielavedellä. Väisäsen Petri on hyvä henkilövalokuvaaja. Häneltä sain postiini tällaisen kuvan Tainasta Väärnin leirikeskuksessa. Kuva joutui vähäksi aikaa hukkaan, kun sähköpostipalveluntuottaja teki laatikoissa joitain ulkoasu-uudistuksia, mutta tässä tämä nyt vihdoin on.

Lähetin Tainasta seuraavanlaisen muistelon sisko-Tupulle: "Tutustuin Tainaan poliittisissa kuvioissa. Meillä pyöri joskus 2008 tienoilla sellainen puolianarkistinen piiri ja tarkoituksenamme oli tehdä Meijerin Seisakkeesta Lapinlahdella muun muassa valtauksen avulla autonominen ja antiautoritaarinen eurooppalaistyyppinen
sosiaalikeskus. Hanke onnistui enemmän kuin hyvin.

Banderollien maalaamisen, lippujen ompelun ja käsityöläisaukion valtauksen yhteydessä Taina toi minulle neulomansa sukat. Ne olivat sini-punaraidalliset ja pitkävartiset. Harmittaa, kun aviomieheni Matti Valkonen otti sukat itselleen, koska ne olivat tosi hyvät saapassukkina. Sukat kuluivat vähitellen loppuun.

Kävin Tainan luona kylässä ja hän esitteli minulle töitään. Kun anarkistiset aktiot Lapinlahdella hiipuivat, Taina lähetti mukavia tervehdyksiään. Taina opetti minulle, että juuri kortin tai käsin kirjotetun kirjeen lähettäminen on rauhallinen tapa pitää yhteyttä. Tässä hektisessä ajassa jotenkin kaipaa hidastuttamista. Että kommunikaatio olisi hidasta. Ensin askartelisi kortin, kirjottaisi sen, panisi kuoreen ja kävelisi postilaatikolle. Koetamme nyt osaltamme ruokkia Lapinlahden Tokmannin edessä olevaa postilaatikkoa, että posti ei lopeta sitä!

Aviomieheni Matti ja Vasemmistoliiton Pentti Ryth kävivät yhdessä Varpaisjärvellä Kaskikuusen kansalaisopiston yhteiskuntafilosofian kurssilla.

Viime vuosina Taina oli mukana Lapinlahden vammaisneuvostossa. Olen neuvoston puheenjohtaja ja kävin aina hakemassa Tainan ja Väisäsen Peten Virkun pihasta. Meillä oli oikein rattoisia kokousreissuja. Jäämme kaipaamaan aina niin huomaavaista ja ystävällistä Tainaa!

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi