Pia Valkonen

Hyviä muistoja

ma 26.10.2020

Rockdokumentista Йя-Хха otin ruudulta pari still-kuvaa, jotka lähetin Marialle ja Annalle. Ensimmäinen on tämä:

 

Still-kuva rockdokumentista Йя-Хха. Nämä ovat meidän perheen esinemaailmasta. Kirjoitin Marialle ja Annalle saatteeksi, että tällaisia esineitä heille jää perinnöksi. Arbuusi oli aina ostettava Venäjältä kokonaisena. Kun opiskelin Moskovassa, arbuuseja tuli katujen kulmille myyntiin kuorma-auton lavalla ja oman arbuusin saattoi valita valtavasta arbuusiläjästä. Siinä oli kotiin kantamista. Metrot ja kaikki.

 

Tämä on still-kuva rockdokumentista Йя-Хха. Dokumentti on vuodelta 1986, mutta kuvassa voisin olla minä ja lasten isä, Leonid, syksyllä 1997.

Leonid Ljuhanov (ulkomaanpassiin translitteroituna Lioukhanov, 1959 - 2012). Kuva on Leningradista vuodelta 1985 tai 1986. Kuvasta rajasin pois pikku Ljovan, joka on kaunis kuin nukke, ja Ljovan äidin Inessan, joka on kaunis ja traagisen näköinen kuin jokin pajariruhtinatar. (Venäjän historialliseen yläluokkaan kuulunut henkilö.)

Stillkuva Йя-Хха -dokkarista vuodelta 1986. Kuvassa leningradilaislapsia Ulitsa Rubinsteinin kulmilta. Kuvassa voisi olla Marian ja Annan Pietarin-veli Ljova. Leonid, Inessa ja Ljova asuivat Ulitsa Rubinsteinilla talossa numero 26. Dokumentissa kuvataan noita seutuja. Yksi osoite, joka filmillä vilahtaa, on Ulitsa Rubinstein 13. Kuvan lapset ovat noin seitsemän-kahdeksan vuotiaita. Ljova on syntynyt vuonna 1985, joten ikänsä puoleen hän ei vielä tässä kohtaa dokumenttia olisi voinut olla.

Leonid Puumalassa kesällä 2002.

Ukki Unto Sorjonen (1920 - 2002) ja kirkuva keskosvauva Maria s. 1999 ristiäispäivänä Kuopiossa Linnanpellonkadun kodissamme.

Isäni dementoitui kesällä 1999. Hän muisti lopulta enää sen, että minulla ja Leonidilla oli koira, Miro. Isän logiikan mukaan Marian ja Annan pitää  olla koiranpentuja, sillä eihän hänen kuopuksensa kykene ihmislapsia synnyttämään - kasvatuksesta puhumattakaan. Niin. Aivan. Niinhän se vähän tuppasi olemaan. Onneksi löysin Matti Valkosen!.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi