Pia Valkonen

Saanen esitellä - Pia Maria Valkonen!

ke 1.4.2020

Tämä ei ole aprillia. Olen ollut Pia Maria Valkonen Facebookissa jo helmikuun neljännestä päivästä lähtien. Matti ehdotti tätä. Hän halusi monella tapaa uudelleensyntyneen vaimon ja entinen toinen nimeni herättää meissä kummassakin tällä hetkellä valitettavasti inhon väristyksiä.

Matti mietti lisäksi, vaihtaisimmeko nimemme Gummerukseksi. Matin isoäiti seitsemännessä polvessa on ollut sukunimeltään Gummerus. Olisihan se hienoa jos olisin Lehtipiika Pia Maria Gummerus. Gummerus oli kirjailija Matti Pulkkisen kustannusyhtiö.

Voisimme vaihtaa nimen myös Essmaniksi. Äitini isän äiti, Sofia-mummo, jota en ole koskaan nähnyt, hän kuoli vuonna 1942, oli Sofia Essman. Ei meistä tule Essmaneja, sillä sekään sukusuunta ei minua kiinnostanut niin kuin äitini Vieno os. Tiusasen äitilinja.

Sekä isälinjani Sorjoset ja äidin isälinja Tiusaset kalpenevat sen rinnalla, mitä löytyi äitini äidin suunasta. Äitini äiti Maria Karoliina ja tämän äiti Sofia Halonen, osoittautui alkuperäiskirkonkirjojen mukaan Mikkelin maaseurakunnassa syntyneeksi Haliseksi. Sofia Halinen/ Halonen oli vanhoilla päivillään, loisleskenä ollessaan synnyttänyt äpärälapsen.

Hänen aviomiehensä Johan Kaukonen oli kuollut ja pariskunnan esikoispoika oli kuollut puolentoista vuoden iässä. Selvittämättä on vielä, elikö tytär Fredrika Kaukonen (s. 18.7.1872 Sulkavalla) aikuisikään asti ja onko tällä lapsia.

Tein nimenmuutoksen 4. helmikuuta 2020, kun koko avioliittokatastrofi alkoi valjeta. Samalla vaihdoin takaisin luterilaisen seurakunnan jäseneksi. Haluan ehtoolliselle aviomieheni rinnalla ihan virallisesti enkä oikuttelevana ortodoksisen seurakunnan jäsenenä. Ehtoollisyhteyttähän ei Suomen luterilaisen kirkon jäsenten ja Suomen ortodoksisen kirkon jäsenten välillä ole.

Lisäksi Matti on aina kokenut ortodoksisuuteni vaikeana ja vieraana. Ymmärrän häntä, sillä vaikka olen ollut käytännön ortodoksi jo ennen lasten biologista isää, Leonidia, minut voideltiin Pielaveden ortodoksisen seurakunnan jäseneksi paljolti juuri katkenneen ehtoollisyhteyden vuoksi. Minä olin omassa perheessäni uskonnollisessa vähemmistössä ja jäin ilman ehtoollista, vaikka kannoin molemmat tyttäreni sakramentin äärelle.

Oli pakko, kun lasten isä oli kirkossa hommissa. Hän oli ponomari.

Muutoksen tekeminen onnistui helposti netissä ja se maksoi vain 45 euroa. Virallinen päätös tuli tänään väestörekisteristä. Vastasin väestörekisterin ystävälliselle virkailijalle näin - kysymys kuului, haluanko päätöksen kirjeitse vai suostunko tiedoksiantoon salattuna viestinä:

JOO! Suostun!

terveisin
Pia Maria

XX kirjoitti 2020-04-01 10:54: Hei, olemme tehneet tänään asiassasi päätöksen. Mikäli annat suostumuksen päätöksen tiedoksiantoon salattuna viestinä, vastaa
tähän sähköpostiviestiin. Muussa tapauksessa lähetämme
päätöksen sinulle kirjepostina. Määräpäivä tämän viestin vastaamiselle on 6.4.2020.

Ystävällisin terveisin
Osastosihteeri
Digi- ja väestötietovirasto/Postiosoite: PL 1003, 02151 Espoo (Käyntiosoite: Lönnrotinkatu 2C, Kajaani)

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi