Vastaukseksi kysymykseeni, miksi teit minulle näin pahasti

pe 27.3.2020

En niinkään tehnyt sitä sinulle. Tein sen oman kipuni seurauksena. Kun kysyit, miksi tein sinulle näin pahasti, yksi selitys saattaisi olla, että koin, että se, minkä koin tekeväni hyvin, sillä ei ollut merkitystä.

Luettele sinä, mitä hyviä tekoja olen sinulle tehnyt, muistatko sinä, onko niitä.

Minä: "Pelastit minut Leonidilta, epätoivoiselta tilanteelta, tarjosit kodin, suojan ja turvan minulle sekä Marialle ja Annalle. Hankit kodiksemme Lapinlahden kirkonkylän vanhimman puutalon. Rakastelimme aina kuin voimme (no pane nyt sekin sinne sitten), annoit minulle valtuudet hoitaa kaikkea rahaliikennettämme (onko se hyvä asia?) ja sitä kautta paljon valtaa minulle ja lopulta annoit minulle yrityksesi ohjat - meistä tuli yhtiökumppaneita, minulla oli sopivasti työtä, olen saanut hoitaa Mariaa ja samalla kirjoittaa mielin määrin melkeinpä päätoimisesti niin kauan kuin minulla on ollut blogi, joka yö olet ottanut minut syliisi, kun olet kotona ollut, et ole antanut riitojen jatkua yön yli, olet kestänyt epävakauttani ja tuskiani sekä kehityskriisejäni, aikuistumiskehitystäni ja Marian sekä Annan uhma- ja murrosiät. Olet ollut hyvä isä. Huolehdit Annan lentopalloharrastuksesta ja paljon myös koko joukkueesta yhdessä valmentajan kanssa. Valmentajan kanssa osasit ystävystyä. Olet huolehtinut toimeentulostamme. On ollut ruokaa, suojaa, sähköä, kaukolämpöä ja muutakin mukavaa aineellista elämässä."

SIlloin kun päätit aikoinaan ottaa sukunimeni ja meillä oli yhteinen unelma lapsista (lapsesta). Yhteisistä/yhteisestä. Jos näin voi sanoa, ettei kuulosta höperöltä, olin onnellinen. Ja kun unelma sortui etkä sinä pystynyt kuuntelemaan edes sitä, että eihän tässä sillä tavalla hätää ole, onhan meillä jo yhteensä neljä lasta: Noora, Juho, Maria ja Anna. Silloin olin jo tuplaukki. Koin, että minulla ei ole mitään arvoa.

En saanut arvostusta. Ilmeisesti masennuin. Hoidin vain käytännön jutut. Minulle tarjoutui tilaisuus tarvitsemaani arvostukseen muualta.

(Minä: Sitähän se pettäminen on. Tarpeiden tyydytystä, jos tarvitsemaa ei kotoa saa. Minä hain munaa.)

Kun sinä niin monesti kirjoitat aviomiehestäsi, mutta kun on vaikutelma, että sinulla on muitakin miehiä ja minut pitää erottaa niistä etuliitteellä avio, tämä mitä on tapahtunut on pikemminkin seuraus kuin mitään muuta. Tai syy tähän tilanteeseen.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi