Pia Valkonen

Ysaon työelämätreffeillä

ti 18.2.2020

Ysaolla alkaa tapahtua. Sisustus- ja restaurointialan opiskelijat kutsuivat yrittäjiä työelämätreffeille. Olimme Ysaon Peltosalmen kampuksella Matin kanssa eilen ja tänään kalenteroimme työmaita.

Matti piti Lapiomies Oy:stä lyhyehkön hissipuheen ja minä täydensin, jos vaikutti siltä, että Matilta häviävät sanat. Tätäkin olen kaivannut. Kävin yksin meidän firmasta syksyllä Ysaon tunnustelevassa kehitysyhteistyöillassa. Matti oli tuolloin Lyytikkälässä ja toinen raksamestari flunssassa. Eikä illassa ollutkaan muita talonrakennusalan toimijoita kuin minä ja Savon Laaturakennus, jolle Lapiomies on kasvattanut yhden mainion työmaamestarin.

Istuin sähköfirmojen pöytään. Sähköfirmoja oli muistaakseni paikalla kolme tai sitten vain kaksi ja yhdestä kaksi edustajaa. Joka tapauksessa toivon, että maanantain 16. maaliskuuta kehitysyhteistyöillassa olisi vähän runsaampi osanotto.

Ysaon puolelta kehitysyhteistyöiltaan on mukaan luvattu talorakennus-, talotekniikan- ja sisustus ja restauronitialan opettajia. Me tarvitsemme nyt tekijöitä ja tuntui siltä, että ainakin sisustus- ja restaurointialalle on Ysaolta tulossa hyvää porukkaa.

Meillä kävi muutama viikko sitten Suomen yrittäjäopistosta Pekka Käyhkö, yritystoiminnan kouluttaja kertomassa erilaisista rekrytointikanavista. Hyvä, että kävi, sillä minä olin kyllä kirjoittanut Matin kalenteriin eiliset Ysaon työelämätreffit ja huomisen työpaikkaohjaajakoulutuksen, mutta ajattelin, että minä en mene paikalle lainkaan.

Jotenkin hämärästi ajattelin, että hoitakoon rekrytointiasian tässä firmassa joku muu. Oikeastaan, kun Pekka Käyhkö istui tässä - minä meinasin juuttua keittiöön kahvinkeittimen äärelle - en taas tajua, mikä siinä oli - ja vasta kun kouluttaja komensi minutkin kuulolle, tajusin, että herramujee, minähän se tässä työnohjausta opiskelen ja tätä varten juuri! Päätin sitten minäkin osallistua tämän firman asioihin.

Taisi olla jo aika...

Ai niin! Matti halusi lisäyksen eiliseen merkintääni. Kun luin autossa matkalla yritystreffeille merkintäni, hän sanoi, että eilisen viimeinen lause koskee myös minua, aviovaimoa tässä kuviossa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi