Pia Valkonen

"Siattomilta pää kielletty"

su 2.2.2020

Vaikka meillä olisi ollut mitä avioliitossamme, Matti piti huolta siitä, että emme ole kotona nukkuneet erillämme yhtään yötä. Minä olen monta kertaa lähtenyt alakertaan ja olen ollut tuskissani kääriytyneenä täkkiin vaikka missä, mutta aina aviomies on hakenut takaisin. Ja olemme nukkuneet loppuyön lusikka-asennossa.

Ihon yhteys ei ole mennyt meiltä koskaan poikki.

En myöskään olisi uskonut, että aviomieheni saa minut nauramaan tai ylipäätänsä, että nauramme samoille asioille. MIínusta Matilla oli aivan älykääpiökummelihuumorintaju. Nyt nauran suurimmalle osalle Kummeli-sketseistä.

Eilen kävimme lähellä Rautavaaran rajaa katselemassa kiinnostavaa Metsähallituksen mäntymetsää ja pyörähdimme Korpijärvellä osuuskunnan vedenottamon portilla. Kyltissä luki: "Siattomilta pää kielletty!"

Tämä meitä nauratti kko matkan takaisin Korpisilta ja se nauratti eilen illalla, kun vihdoin yhteisiä muistoja muistellessa, Matti tuumasi eräästä kestiläläisestä maaseudun selviytyjästä niin osuvasti, ettei voi kuin nauraa. Matin mielestä tämä oli hyvin tiedostanut sen, että suurin osa työstä on turhaa.

Hankimme kesällä pihaan vielä yhden Saabin. Matille Saabin hankkiminen toi monenlaista teknistä miettittävää ja teknistä mielekkyyttä. Minulle Saab-reissut toivat monia mielenkiintoisia ihmisiä, joiden elämä on kiinnostavaa. Minun mielestäni ihmiset ovat kiinnostavia, enhän minä toimittaja muuten olisikaan, Matin mielestä tekniikka.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi