Pia Valkonen

Ortodoksisuudesta ja jälleen... yllätys, yllätys avioliitosta

ti 25.2.2020

Tänä aamuna ensimmäinen lause - tai no lauseen "ei nousta ihan vielä" jälkeen - oli: "Miten me saadaan koolauslaudat irti betonista?" Varkauden teatterin Yksin sinun -näytelmän ihanassa loppukohtauksessa oli vanha aviopari istui penkillä ja katseli valokuvia kesästä, jolloin pari oli vähällä erota. Kesä oli jäänyt taakse ja aviopari hymähteli, että mitähän siinäkin oikein oli. Erota meinasimme.

Minä kirjoitin näytelmän katsomisen jälkeen, että meillä ei ole yhteisestä elämästämme valokuvia. Mitäs me vanhana avioparina katsomme - pdf-dokumentteja eri rakennustyömaista vai?

Niin. Niinhän me teemme jo nyt.

Tosin tässä vaiheessa vielä kyselen, kävitkö autuaan Pyhän Hieromasauvan Pöljä-Teresasi luonasi sieltä ja sieltä työmaalta, mutta kyllä tämä vaihe menee ohi. Bestis sanoi, että pitää velloa niin kauan kuin vellottaa. Bestis keksi uuden termin. Vellottava niin pitkään kuin vellottaa. Tämän avioliiton ruumiinavauksessa auttaa oma blogi. Eilen kertasin merkintää Työnjako avioliitossa ja etsin vielä kuvaukseni Kuharkasta ja luin ne Matille.

Haluaisin niin olla karaistu neuvostonainen. Vahvalihainen Kuharka, joka asettelee kuumat kiuaskivet paljain käsin ja jota pelkää itse Putinkin. Kuharkat pitivät Venäjän pystyssä läpi neuvostoajan, he jakoivat ehtoollista kuin ei mitään sillä aikaa, kun (ortodoksikirkon)miehet nuolivat Kremlissä valtaapitävien varpaanvälejä (isovarpaan, siis kiveksiä) ja he ruokkivat lapset datsojen suolakurkuilla, kaalilla ja perunoilla, kun Neuvostoliitto kaatui.

Tikkis-Hannele käski kertoa Railille, että hän kiinnostui ortodoksisuudesta Sovintosunnuntai- blogimerkinnän perusteella. Merkintä oli niin pyhä ja arkinen yhtä aikaa: "Uskonelämä ei vaadi tolkuntonta pohdintaa - ihan ihmisyyttä vain!"

Matille ja minulle Hannele kirjoitti, että "upea semmoinen avioliitto, jossa puretaan yhdessä lattiaa. Syödään yhdessä eväät. Mennään yhdessä kotio. Katotaan yhdessä uutiset. Minulle riittäisi. Syrjähypyistä tietysti vetäisin turpiin, mutta se siitä."

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi