Pia Valkonen

Matti Apunen viime Perjantaissa

to 27.2.2020

Ihan kuin Perjantain Pekka Vanhanen olisi jännittänyt työelämäprofessori Matti Apusta. Apuselle meinasi mennä päälle sama vanha levy: työelämään on saatava joustoja, työmarkkinat ovat jäykät blaa blaa blaa.

Näki, miten Pekka Vanhasta alkoi vituttamaan. Minä myös ajattelin, että voi jeesus, sitä samaa rataa tämäkin haastattelu. Jälkijättöistä. Oikeastaan joku voisi joskus kysyä Apuselta, mitä tämä joustoilla tarkoittaa.

Sen sijaan digitalisaation ja automatisaation aiheuttamista muutoksista työmarkkinoilla olisin kuunnellut lisää. Kyllähän se niin on, että Apuspapuset isojen kuukausitulojensa kera ovat jokseenkin ulalla tavallisen pienituloisen kansalaisen todellisuudesta.

Se kyllä oli hauskaa, että entinen Image-lehden päätoimittaja Apunen myönsi olevansa ammatinvaihtaja. Ei toimittajan työ ole kaikki, ei toimittaja ole maailman napa vai miten tämä nyt sanoikaan. Muistelin, että Apusen päätoimittajakaudella en kyennyt tilaamaan Imagea. Lehden tilauslasku meni perintään. Se olikin myöhemmin. Oltiin Leonidin kanssa vasta kesällä 1999 niin köyhiä, mutta silloin Imagen päätoimittaja oli .... ups, eipä löydy nopeasti googlaamalla tämä tieto.

Joka tapauksessa pitää tsekata, mitä Apunen on Imagen päätoimittajana kirjoittanut. Minullahan on kaikki Imagen numerot - vuotta 1999 ja 2000-luvun alkua lukuun ottamatta. Lisäksi yksi numero ei ole säilynyt syksyltä 1990. Sain sen Moskovaan Salosen Maritan mukana ja sen kannessa oli intiaaninnäköinen satunnainen... öhhhh.

Lisäksi olen kadottanut suomalais(-hollantilaisen?) valokuvaajan Hatty van Zakin portfolion. Se oli Imagen sisällä 1980-luvun puolivälin alkunumeroissa. Kuvat ovat porautuneet verkkokalvolleni, kuten Jan Saudekin valokuvat. Image esitteli myös keskiluokan irvokkuuden kuvaajan brittiläisen Martin Parrin.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi