Pia Valkonen

Herkkyydestä pelkuruuteen

to 13.2.2020

Sain aviomieheni takaisin lentojuttukurssilta Vesivehmaalta. Hänen tielleen ei tällä reissulla heittäytynyt kovinkaan monta seireeniä seksinarupikkareissa tai kaksisilmäistä kyklooppia. Jos heittäytyikin, aviomieheni osasi kävellä ylitse tai ohitse. Luotan.

Koska minulta tänään peruuntui yksi mentoroinninsukuinen juttu - toisella kertaa sitten - lähden aviomieheni kanssa valmistelemaan huomisen työmaata. Taisin What´s Upata takaisin, että palaamme Matin kanssa sänkyyn, mutta ei sitten. Aviomies lähti keräilemään kamppeita.

Minä panin seisontaan pari pakua. Ei tässä juuri tällä hetkellä hirmu automääriä kannata vakuutuksessa pitää. OBY pitää ensin huoltaa ja rakentaa siihen hyllystöt. Maksuaikoja taas rukoilen, kun taas löytyi maltillinen maksaja. Maksaja on kyllä kiva, joten ehkä jaksan odottaa - ja rukoilla maksuaikoja tavarantoimittajilta.

Yöllä aviomieheni kertoi nuoruudestaan Varpaisjärven juhlatalolla, Sonkalinnassa ja Juicen konsertissa PK-hallilla. Kertomuksista välittyy juuri se iloinen, toimelias, toiveikas, utelias ja valpas Matti, johon rakastuin vappuna 2002 Lapinlahden työväentalon ovella.

Todellinen Matti meni peittoon. Hän veti ylleen haarniskan, koska minä osaan todella olla satuttava. Paikansimme lopullisen käännekohdan suhteessamme. Se oli toukokuun puolivälissä 2010, kun minä kävelin (yksin) Helsingissä Kansallisoopperan takana ja katsoin puhelintani. Aviomieheltäni oli Vilnasta tullut monia tekstareita.

Hän oli niissä antanut anteeksi sen, minkä olin tuleva tekemään. Olin tuleva pettämään. En lukenut tekstareita eikä niistä sen jälkeen puhuttu. Kun minä tulin kotiin harharetkiltäni, vastassa oli vihan kivettämä mies, joka sanoi, että jää tähän vain Marian ja Annan takia ja joka kertoi ajavansa firman alas, jos lähden. Rakkaudesta ei ollut mitään puhetta.

Minä vielä mietin sitä, missä vaiheessa aviomieheni herkkyys muuttui minun silmissäni pelkuruudeksi. Ja kyllähän minäkin olen tekstaroinut ihan muille miehille, että en petä aviomiestäni - jos lähden, lähden kertalinttuulla. Ei se kovin aviosuhdetta rakentavaa ole.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi