Pia Valkonen

Liikuntapuisto tähän naapuriin

ma 9.12.2019

Ollaan lähdössä vammaisneuvoston kokoukseen. Tarvitsen tänään aviomiestäni kuljettajaksi. Minä ajan Väisäsen Helgan autoa ja kuljetan Peten sekä Tikkasen Tainan. Matti koukkaa Alapitkän kautta ja noutaa Reijon.

Kokous ja pikkujouluateria ovat Varpaisjärvellä Reippaankulmassa. Äsken muotoilin varapuheenjohtaja Mehtos-Reetan tekstistä kuntalaisaloitteen liikuntapuiston saamiseksi tähän naapurustoon.

Viime alkusyksystä, taisi olla lämmin elokuinen yö, oltiin vähällä kutsua poliisi, kun lukion Kekkosen siiven takaa kuului hirmuinen mekkala. Tytöt kirkuivat ja pojat mölisivät. Otin koirat ja menin tuijottamaan sireenipensaan sivulta kohti Kaarina Kaikkosen taideteosta.

Pyry kuopi maata ja sanoi vuff, vuff. Nuoriso, pentele, pelasi katukorista. Heillä oli hauskaa - ja siitähän lähtee ääntä! Totta tietysti, että katukoriksen peluuseen kuuluvat kaljatölkit, mutta parempi kaljan juonti katukorista pelaten kuin pelkkä kaljanjuonti.

Nauratti. Elämän ääniä ja onhan meillä yläkerrassa nyt desibeli-ikkunat.

Lisäksi on jotain hyötyä ollut siitä, että olin lukion oppilashuollon yhteistyöryhmässä. Tämä saattaa vielä muuttaa muotoa, mutta kopioin tähän jo:

KUNTALAISALOITE LIIKUNTAPUISTON SAAMISEKSI
VANHAN MEIJERIN, KÄSITYÖLÄISAUKION JA/TAI LUKION SEUTUVILLE

Lapinlahden vammaisneuvosto tekee kuntalaisaloitteen liikuntapuiston varustamiseksi Vanhan Meijerin piha-alueelle ja/tai lukion tuntumaan. Kesällä lukion parkkipaikalla voisi olla erilaista liikunnallisia aktiviteetteja muun muassa kyykkää tai muita pelejä.

Liikuntapuisto keskellä kylää palvelisi niin Jussinpihan asukkaita ja kävijöitä, vanhuksia, vammaisia kuin lukionkin oppilaita tai muita nuoria. Jo nyt yönuoriso on löytänyt katukorispaikakseen Kaarina Kaikkosen patsaan ympäristön lukion Kekkosen siiven takapihalla. Liikuntapuistosta voisivat pitää huolta Pyöriksen työllistetyt ja puisto toimisi Lapinlahden kirkonkylän sosiaalisena liimana. Puistossa erilaiset kansankerrokset sekä eri ikäryhmien kuntalaiset tulisivat tekemisiin keskenään.

Liikuntapuisto keskellä kylää edistäisi sellaisten kuntalaisten liikkumista, jotka eivät ole niin aktiivisia, että jaksaisivat Haminamäelle asti. Lisäksi lukion oppilashuollon  yt-ryhmä on tiedostanut sen, että lukion oppilaista vain tupakoitsijat käyvät ulkona koulupäivän aikana.

Varpaisjärvellä vammaisneuvoston kokouksessa 9. joulukuuta 2019

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi