Pia Valkonen

Unia ja yhteisiä projekteja

ma 2.9.2019

Tässä viestin eräs osa bestikselle tänä aamuna:

Perse, minä muistan niin harvoin noin hienoja unia. Nytkin oli jokin monimutkainen uni ennen kuin ekassa herätyksessä kuudelta heräsin. Lupasin eilen purkaa Matin kanssa telinekuorman, jos se suostuu nukkumaan kuuteen asti. Sanoin, että tulen tekemään aamulla koiratyöt, jos ei tarvitse herätä viideltä. Viideltä herääminen, vaikka Matti vain heräisi, mutta kun aina herään silloin minäkin, on ihan helvettiä minulle. Matti sanoi, että siinä tapauksessa traileri on tyhjennettävä illalla. Kello oli jotain yhdeksän illalla jo, niinpä sitten elokuisessa mustassa ja trooppisessa yössä väisteltiin koirankakkoja, liiketunnistimella oleva pihavalo sammui säännöllisin väliajoin ja mun piti kipittää aitan toiseen päähän huitomaan käsillä, että olisi valoa, ja kasattiin telineitä pihassa, se oli kivaa, paitsi, että Halla ensin karkasi juoksunarusta ja sitten kun survottiin koirat sisälle, Halla ensin raplasi tuulikaapin oven auki ja sitten ulko-oven ja vips, molemmat nuoret koirat lähtivät kylälle. Hännät vain vilahtivat

Halla kävi Matin luona ikään kuin kysymässä, voiko hän karata ja kun koetettiin saada kiinni, väisti sillä tavalla jurposti, voi että otti se koiranperkele päähän. Pyry meni tiehensä mitään kyselemättä. Ei siinä auttanut kuin ensin lähteä raksapomon valkean kypärän valo päässä etsimään ja sitten kuultiin kylältä louskutusta, joku vieras koira hälytti meidän koirista. Ajettiin Saabilla Linnansalmentielle ja siinä ne olivat molemmat. Keskellä tietä ja keskellä yötä onneksi. Matti pysäytti Saabin risteysalueelle ryhmittymisraidoituksen päälle ja Pyry saatiin autoon. Se oli jo valmis lähtemään kotiin, seikkailtu oli ja nyt nukkumaan, heilutti häntäänsä epävarmasti.

Sen sijaan Halla luimuili tien poskessa. Ei tullut autoon, mutta ei antanut kiinnikään. Otin houkutusnakin ja se kelpasi. Sain koiran kiinni, mutta autoon se ei suostunut. Harasi vastaan ja kävi maahan makaamaan. Sanoin Matille, että ajaa kotiin Pyryn kanssa, minä tulen perässä kävellen ja Hallaa taluttaen. Niin se Urpo sitten käveli mun kanssa kotiin. Voi, että osaa olla raivostuttava ja omapäinen koira. Villitsee mun rakkaan ja hieman tyhmän Pyryn.

Viime lauantai oli jotain se! Olin ihan liekeissä, kun sain puhua Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon aluepolitiikasta:D Jäi vielä paljon puhumista sikäläisten kanssa, kun siellä on jotain tulossa muun muassa vaalipiirijaosta. Luin keväällä Ylä-Vuoksesta, kun tultiin Paula-siskon kanssa Helsingistä ja pysähdyttiin lavastekaupungissa Vuoksenniskalla. Imatralla Imatrankoskella on kaikkea nimenomaan venäläisiä uusrikkaita varten, mutta Vuoksenniskan taajama on ihan rappeutunut, se oli siinä niin kuin meidän perheen juttu se Vuoksenniska, Paula, Touko ja Kosti ovat käyneet Vuoksenniskan yhteiskoulun. Minä en Vuoksenniskasta muuta muista kuin perheen jutut, kertoman. Olin tosiaan nelivuotias, kun muututtiin sieltä pois.

Nyt kun ihannoin eteläkarjalaisia luonnonlapsuudesta, tulee muistaa, että ovat kovin persuhenkisiä. Osa todella rasistisia venäläisiä kohtaan. Pelkäävät, että venäläiset ostavat kaikki Saimaan rannat rahoillaan. Pelkäävät, että venäläiset ostavat strategisia kohteita, pelkäävät hybridisotaa ja ties mitä venäläisten orgioita kesäpaikoillaan. Minä olen sitä mieltä, että pelko pois ja RAHAT POIS. Rantojen ostelu on kyllä ihan oikea pelko. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Valitettavasti. Puumala on jo käynyt niin kummalliseksi rikkaiden eläkeläisten kultahammasrannikoksi, että ei sitä oikeastaan voi tajuta. Siellä on paljon kiinteistöjä myynnissä ja osa on luokkaa puoli miljoonaa euroa. Saimaan ranta maksaa.

Saatiin JiiCee omiin nimiin Trafi-koodin avulla. Sunnuntaiaamuna, kun kirkon kellot soivat, istuttiin vähän aikaa Saabissa ja tunnelmoitiin. Matti ideoi, että ei ihan heti kuitenkaan osteta uutta moottoria. Annetaan vanhalle moottorille, jolla on ajettu ratkaisevan paljon vähemmän kuin JHA:n moottorilla - siinä on kilometrejä mittarissa yli 600 000 - vielä mahdollisuus.

Vähän harmittaa, kun ei enää tarvitse lähettää JiiCeestä englanninkielisiä tekstiviestejä. Harmi.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi