Pia Valkonen

Peten käsikirjoitus

ma 26.6.2019

On tapahtunut paljon ja hirmu hyviä asioita. Väisäsen Peten romaanikässäri tulee luetuksi pikku hiljaa. Luen sitä aina muutama sivu kerrallaan. Erityisen hyvää minusta siinä ovat aistillinen erilaisten syömisien ja nautinnollinen juomisien kuvaukset.

Peten tekstiä lukiessa Oulu alkaa elää.

Oma luovan kirjoittamisen oppimistehtävä ei etene kirjoitusvaiheeseen millään. Aina tulee jotain. Tällä viikolla on palkanlaskut ja ilmeisesti pitäisi toimittaa kuittimapit tilitoimistoon. Tilikausi vaihtui taas.

Suunnittelen myös esseevastausta kirjanpitäjän kysymykseen, miksi olen ostanut firmalle Suvi Ratisen kirjan Matkaystävä. Ostin sen lahjaksi ja kirjanpitäjä nyt aiheellisesti kysyy, kenelle. Minäpä vastaan. Ostin sen yrittäjä-aviomiehelleni.

Tässä sovellettu (hieman muuteltu) siivu kirjablogisti Kirsin kirjanurkasta:

"Sekä Katja Kärjen Jumalan huoneessa että Essi Ihosen Ainoassa taivaassa kerrotaan, miten nuori nainen vähitellen menettää lapsenuskonsa ja päättää lopulta irrottautua yhteisöstä. Kärjen Elsa heittäytyy maailmaan Satu anteeksi Suvi Ratisen Matkaystävän sankaritarta raivokkaammin ja laatii itselleen syntilistan, jolta alkaa rastita kokemuksiaan. Ratisen minäkertoja päätyy tekemään lähes kaikki samat synnit kuin Elsakin, vaikka tavoitteena on vain sopeutua mahdollisimman hyvin uuteen joukkoon. Ihosen päähenkilöllä Ainolla taas koti on huomattavasti ankarampi ympäristö kuin Ratisen minäkertojalla, jonka ei tarvitse luopua vanhemmistaan vaikka uskostaan luopuukin."

http://www.kirsinkirjanurkka.fi/2019/02/suvi-ratinen-matkaystava.html

Meidän todellisuudessamme kysymys uskonyhteisöistä, niihin kuulumisesta ja kuulumattomuudesta, on monella tapaa akuutti. Voi olla, että en julkista esseevastausta missään. Kirjoitan sen vain tilintarkastuskertomuksen liitteeksi.

Äsken vastasin Kauppakamarin KoulutusOnLine-kauppiaalle seuraavaa (olen tämän kuppakamarille ilmeisesti velkaa, koska sain olla Kuopion alueen kauppakamarin pöytäkirjantarkastaja, nauratti niin, kun kokoussihteeri, kirjailija Pasi Ahtiainen oli kirjoittanut pöytäkirjaan, että pöytistarkastajien valinta kävi yksimielisesti = olen ollut havaitsevinani, että Kuopion alueen kauppakamarissa on paljon edistyksellistä ajattelua, ST1:sen gurun Mika Anttosen kuunteleminen Kuopion Saanassa on saanut aikaan paljon keskusteluja aviomieheni ja minun välillä, Matti jo ideoi meistä itäsuomalaisista eurooppalaisten hiilinielujen hoitajina. Minä ainakin voisin lähteä aviomieheni kanssa haravoimaan metsiä.)

Helou, me otetaan toi tommonen 75 euroa/kk + alavi tähän hätään. Siis katotaan kolme kuukautta tohon hintaan ja sit ... etiäpäin. Mullon tosin nyt heinäkuussa vielä kirjoittamisen perusteiden oppimistehtäviä kirjoitettavana, mutta ehkä niiden välissä on hyvä miettiä vähän muutakin kuin luovaa tai omaelämäkerrallista kirjoittamista.

terveisin
Pia Valkonen
kirjoittamisen ja kirjallisuuden perusopiskelija toimitusjohtajana

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi