Pia Valkonen

Ei onnistunut mikään

Mutta ei haittaa

su 19.5.2019

Mikään ajattelemani viikonlopun ohjelma ei toteutunut. Ei korvasienenkeruu, ei Toukotaika eikä Savon Yrittäjien kokoukseen osallistuminen. Oli liikaa liikkuvia osia ja perheenjäseniä, joilla on oma tahto. Viikonlopun saldo on kuitenkin positiivisen puolella ja Annalle saatiin eilen Kuopiosta kerättyä asiat, joita tarvitsi.

Matti löysi minulle uuden reitin Humaliojan-, puron tai mikä Viinamäki se nyt on. Voin tehdä kierroksen joko kaksi- ja puolikilometrisenä tai kuivin jaloin kahden kilometrin pituisena. Se on tämän kesän lenkkipolkuni. Parasta siinä on, että lenkkeilyn voi tehdä kahteen tuntiin siirtymineen. Jopa alle kahden tunnin enkä väsy lenkillä kohtuuttomasti, vaikka osa maastosta onkin suonlaidassa tarpomista.

Periaatteesssa voin lenkkeillä aamuviileällä enkä lenkin jälkeen ole tappavan väsynyt. Jos saisi vielä herätyksen hilattua aamuseitsemän aikaisemmallekin puolelle, olisi eri hyvä.

Aloitan nyt kukkien mullanvaihdon. Heitän pois sellaiset kasvit, joista en pidä. Pitkäpiikkistä kaktusta olen inhonnut koko sen meillä oloajan. Pelkään, että jokin eläin kaataa sen päälleen. Nyt se on jontkassa aidan toisella puolella. Meidän tontilla kuitenkin. Siellä missä ovat joulukuusemmekin, Matti paljasti.

Pyykkivuori vajuu melkein itsestään. Nyt on hyvä ilma kuivata pyykkiä. Tosin pyykkiteline jäi koiratarhaan ja pyykin ripustus on loikkimista koirankakkojen välissä.

Nauratti, kun muutkin Facessa olivat ärsyyntyneet tyhjänpäiväisen muovishow´n sijoittamista kolmisen viikkoa sitten Lauantain Pyhään Perhehetkeen ennen iltauutisia. Pyhään Perhehetkeen kuuluu Avara Luonto ja murhamysteeri. Paras dekkarisarja, jota seurasin oli kahden naispoliisin sarja, Scott & Bailey. Siinä tuli hyvin esille uusliberalistisen Britannian roso.

Vera Stanhope on vähän turhan raaka. Viikko sitten nukuin Stanhopen ensimmäisen jakson ja katsoin ensimmäisen osan uudestaan eilen omasta puhelimestani, kun Iisalmen televisiolähetykset olivat poikki. Jotain Digita-häikkää oli. Ärsyttävää.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi