Me emme ole tavallinen rakennusliike

Meidän palkanlaskentajärjestelmästä menee palkkioita kirjailijoille, runoilijoille ja taiteilijoille

to 7.2.2019

Tulorekisterin ansiosta ostimme Jydacomin uuden palkanlaskentajärjestelmän. Sitä se teetti. Mutta onhan se hyvä, että tietokoneohjelmointiyhtiöiden insinöörit saavat töitä.

Matti joskus ammoin halusi Jydacomin systeemit tähän taloon, sillä Pulkka & Sutisella oli yhtiön järjestelmät joskus 1980-luvulla. Hm. Semmoinen tietokoneaikakauden ensimmäinen sovellus meillekin ostettiin. Vuonna 2006. Nyt on aika uudistua ja samalla hieman koetella kouluttajien kanttia.

Kirjoitin näin: "Otetaan se ensimmäinen puhelinsuunnittelu ke 13.2. klo 9 - 10, sitten paikan päällä ma 18.2., kunhan et tule tänne ennen kukon pieraisua. Tässä mun työtietokonehuoneessa asuu sen viikon 20-vuotias hiihtolomalainen Helsingistä, joka käyttää pyörtätuolia ja neiti on äreä, jos se joutuu heräämään kello 5:) Meillä on sitten koiran- ja kissankarvoja. Varoitan."

Kouluttaja sanoi, että ymmärtää senikäisiä kiukkuisia nuoria naisia eikä ole allerginen eläimille. Varmisti osoitteen. Sanoin, että osoite on se, joka hänellä dokumenteissaan on, mutta, että tänne on vaikea löytää. Ohjeet ovat tässä:

"Joo, osoite on Juhani Ahontie 5c ja tänne on vaikea löytää. Aja Linnansalmentietä liikenneympyrästä kohti Valion tehtaita ja taidemuseota rautatiesillan ylitse. Sitten taidelukion kohdalta käännös vasempaan päin Kivistöntietä ja lukiorakennusten jälkeen taas Juhani Ahontielle vasemmalle.
Siitä eteenpäin on vaikeaa. Tulet semmoiseen epämuotoiseen risteykseen, jossa pitää väistää oikealta tulevia. Etuoikealla puolella on keltainen puutalo. Se ei ole meidän talo-konttori. Käänny vasemmalle vanhan myllyn ja vanhan meijerin (siinä on taidevalimo ja keramiikkapaja) välistä ja aja semmoiseen sokkeloon, jossa on yleensä paljon autoja sikinsokin. Ne ovat kunnan teknisen toimiston ukkojen autoja ja parkkeerattu ihan miten sattuu.
Jos pääset autosuman läpi, käänny loivasti oikealle ja näet jälleen keltaisen vanhan puutalon - se on haaleampi kuin äskeinen, vanha kunnantalo.
Meidän pihan tunnistaa siitä, että lumen alla on paljon autoja. Rakennustelineitäkin on pihassa, mutta nekin varmaan lumeen peittyneitä.
Talon päädyssä on 5c ja vielä varmaan joulupukkinukke kiipeämässä palotikkaita ylös, kun se on jäätynyt tikkaisin kiinni."

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi