Ihanat vanhat naiset televisiossa

la 9.2.2019

Päivi Istala oli puheenaihe Vietnamissakin. Pari vuotta sitten istuimme Annani ja Timo Tschokkisen kanssa Vietnamissa iltaravintolassa ja puhe kääntyi jostain syystä Päivi Istalaan. Timo tunsi tapauksen ja minä sanoin, että tämä on hurmaava - ja yhtä aikaa sietämättömän tilaa vievä.

Eilen sulin lämmöstä, kun näin kaksi ihanaa vanhaa naista televisiossa. Kaivoin Areenalta Mullan alta, raikkaan ohjelman vanhasta runoudesta ja nuorista muusikoista. Olin ohimennen nähnyt ohjelman, jossa räppäri Kevin Dadu ja laulaja Janna joutuivat valitsemaan L. Onervan runoista jonkun ja tekemään siitä musiikkia. Toissapäivänä samassa sarjassa Nelli Milan ja Litku Klemetti saivat runoilijakseen Saima Harmajan.

Minä olen aina vihannut runoja.

En vihaa enää. Saima Harmaja on parasta laulettuna. Ja parastakin parempaa oli, kun kaksi vanhaa, viisasta, lämminät ja iloista naista, joita ihailen ja fanitan, istuivat nuorista musiikintekijöistä innostuneena ja musiikintekijöiden innostuneisuudesta innostuneena niin, että hädin tuskin pysyivät tuoleillaan.

Olen iloinen siitä, että olen saanut tavata kummatkin livenä.

Bestikselle pitää muistaa mainita, että Mullan alta -ohjelmassa Mira Luoti ja Tiisu-muusikko sävelsivät Arto Melleriä. Korhosen Kaisa (vas.) kävi eilen matkallaan Lapinlahden vaalitorille. Aikaa oli 45 minuuttia. Puhuimme puolueet, kirjallisuudet ja scifit tehokkaasti. Tunnustimme molemmat epäluulomme scifikirjallisuuden rakennettuja maailmoita kohtaan.

Olemme ultrarealististeja. Kaisa sentään oli lukenut Emmi Itärannan Teemestarin kirjan loppuun ja pitänyt siitä. Minä olen sen aloittanut, mutta pelkään, että tunnelma käy tapahtumien edetessä niin dystooppiseksi, etten kestä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi