Korsimolainen puoluejäsenyys?

to 8.12.2018

Istun kahvila Hillassa ja ajattelen olevani urbaanin luovan luokan jäsen. Iisalmessa? No, parempi tämäkin kuin ei mitään. Odotan Annaa kanssani lounaalle. Söin aamiaiseksi eilen valmistamaani ohrauunipuuroa eikä minullla oikeastaan ole vielä nälkä. Opin uunipuuron teon isältä. Annallekin kelpasi, ihme kyllä. Koetan vastata talven vegaanihaasteeseen sillä, että viikolla emme syö ollenkaan lihaa tai makkaraa. Tämä ei koske koiria. Lenkkinakit on ihan must niille. Tosin sain toissailtana Pyryn autoon ilman nakkeja, oli juossut itsensä väsyksiin lumessa.

Uusimmassa Eeva-lehdessä oli juttu kirjailija Hannu Mäkelästä, jonka parisenkymmentä vuotta nuorempi Svetlana-vaimo oli kuollut. Jutun ansiosta löysin Mäkelän blogin. Se vaikuttaisi olevan päiväkirjanomaista tekstiä, semmoista, mitä olen kaivannutkin. Kirjailijat Laura Honkasalo, Siina Tiuraniemi, Markku Soikkeli ja etenkin Saara Henriksson kirjoittavat niin harvoin, että jotenkin unohdan lukea niitä. Jos minulla olisi päivittäin tsekattavana vielä Hannu Mäkelä tai joku muukin, olisi joka päivälle jotain. Tai sitten blogisteilla pitäisi olla palvelu; aina kun teksti tulee julki, blogialusta lähettäisi sähköpostissa linkin, että siellä se nyt on. Näin aina välillä toimii kirjailija Raili Miettinen.

Facebookissa näin varmaan on, mutta kun minä olen aniharvoin siellä paikalla. Tietenkin voisin aktivoida itseäni jakamaan blogilinkkiä facessa. Hm. Mutta kun pitää kirjautua. Pitää muistaa salasana ja kirjoittaa se vielä h i t a a s t i. Voitte uskoa, että oikeinkirjoitus on meikäläiselle vaikeaa.

Jatkan korsimolaisesta puoluejäsenyydestä lounaan jälkeen.

Kirjoitus jatkuu Iisalmen uimahallin kahviossa. Odotan taas Annaa. Tällä kertaa punttisalilta. Oli tämän viikon vesivoimisteluni. Jäi yhteen kertaan.

Maanantain Maaseudun Tulevaisuudessa kakkossivun kolumnisti Timo Kaunisto kirjoitti Paavo Väyrysestä ja tämän suhteesta keskustapuolueeseen. Kaunistosta on hyvä asia, että Väyrynen on jaksanut pitää EU:n tuomia ja ruokkimia ongelmia esillä. Olen samaa mieltä. Mutta olen myös sitä mieltä, että kun EU:ssa ollaan, pitää siellä ”päätöksenteon ytimessä” tehdä jotain. EU:tahan markkinoitiin meille juuri sillä.

Äänestin Nils Thorvaldsia senkin vuoksi, että hän sentään teki jotain metsänhakkuu-Lulucf-kuviossa. Pääsyy äänestykseen oli se, että Thorvalds näytti naamansa Kulttuuritalolla kesällä 2008 tai 2009 järjestetyssä Vapaus Valita Toisin -kokoontumisessa. Toivon, että en muista väärin ja harmittaa, että olen jonnekin viskannut kaikki dokumentit VVT:stä.

Netistäkään ei enää löydy mitään.

Ja sekin on hyvä kysymys, jääkö keskusta kuoreensa vossottamaan, kun jokoomuksen (tulipa hauska kirjoitusvirhe, en korjaa) Jan Vapaavuori jalkelee iskujaan. Imagen Vapaavuori-jutun jälkeen tulin siihen tulokseen, että kootkoon Vapaavuori metropolijoukkonsa. Porvoo…..

Kirjoitus jatkuu joskus tulevaisuudessa. Ehkä pääsen jopa otsikkoon korsimolaisesta puoluejäsenyydestä. Olisipa ihanata joskus saada kirjoittaa keskeytyksettä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi