Pia Valkonen

Voimauttava halaus

la 20.1.2018

Läksin eilen laahustamaan Rythin Pentin metsäkurssilta ensin apteekkiin ja sitten Haminamäen yli Tokmannille. Mietin, miksi edelleenkin - 16 vuoden - jälkeen Lapinlahdella ilman panssariajoneuvoturvaa käveleminen ahdistaa. Laahustin ja suorastan raahustin Haminamäen toisella puolella Asematietä ja tunnelin läpi Artunkujalle. Laapustus ja matala mieli johtuivat alkavasta flunssasta. iltapäivällä piti turvautua Buranaan.

Kävelin ensin ohi ja sitten peruutin.

Kävin pyytämässä yhdellä ovella voimauttavan halauksen vähän niin kuin siunauksena. Pyysin neuvoja. Ja puhuttiin samalla Kai Sadinmaasta, Panu Partasesta, Irja Askolasta ja Teemu Laajasalosta. Teemu Laajasalo on mielestäni Kallion lattesinivihreitä nuoleskeleva niljanderi.

Niinpä illan Pressiklubissa aiheena olikin Teemu Laajasalon luottokortin käyttö. Sekä pressanvaalit. Pointsit Tuomas Enbuskelle. Vaikka ihmettelenkin hänen "radikaalia" kannabiskäsitystään, minusta päihdekielteinen asenne tässä todellisuudessa ja raittiuden ihannointi Suomen päihdekeskeisessä ilmapiirissä jos mitkä ovat radikaalia tällä hetkellä, olin Enbusken eilisen esiintymisen kanssa monesta samaa mieltä.

Enbusken mukaan pressanvaaleissa on nyt ehdolla kahdeksan mattivanhasta. Matti Vanhanenhan on mies, joka halusi olla Asia, hän on mies, joka ei vain kykene puhumaan omasta peniksestään niin tyylikkäästi kuin Claes Andersson, tästä kirjoitin noin vuonna 2005 tai 2006 Salmettaren päätoimittajan kolumniini - se oli ennen Susan Ruususta.

Matti Vanhanen on kuitenkin mattivanhasoriginaali, sanoi Enbuske ja huomautti, että paavoväyrysen mollaaminen esimerkiksi Ylen ohjelmissa saavutti koulukiusaamisen mittasuhteet. Niin totta niin totta. Enbuske toi esille myös Väyrysen höräjöinnin samoissa kummallisissa patrioottispöllöpiireissä kuin Timo Isosaarikin hiimaili.

Timo Isosaaren viimeisin www.uusisuomi.fi -kirjoitus on tässä, kirjoituksen perusteella Timo Isosaari on entinen terävä itsensä, Luojan Kiitos:

http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236672-vinkki-tyoministerille-gulagit-kayttoon

Tämä oli hyvä huomio Uskon Sisareltani Raili Miettiseltä sähköpostissani eilen illalla:

"Haaviston kuuden vuoden takainen kampanja niin raikkaasti perinteisiä arvoja. Haavisto.. no... taisi olla vain hyvän kampanjan keulakuva ilman omaa panostaan. Kunhan seisoi ja hymyili. Silloin oli tilausta suvakeille ja muille ihanille hörhelöille niin ihan kait oli sama, kenen kuvaa niiden edessä heilutteli. Se on muuten jännä, että Niinistö on nyt suuresti huolissaan ympäristöstä ja rauhasta. Jotain oppi hänkin edellisistä vaaleista. Ilmiselvästi mielistelee Haaviston kannattajia kaiken varalta."

Ja Ärräpäissä inhotaan syvästi takinkääntäjä Nils Thorvaldsia tai jos ei inhota, niin nyreillään. Minä en jostain syystä ota tätä takinkääntäjänä:

Kirjoitin näin tänä aamuna Ärräpäihin:

"Kiitos, toverit, näistä keskusteluista. En minä leikilläni Nils Thorvaldsia äänestänyt. Aktioni oli henkilökohtaisen kapinani manifestaatio. Naurattaa listalaisten suoranainen inho Thorvaldsia kohtaan ja hyinen nyreys. Tyyppi näppäilee jotain sellaisia kieliä teissä, joita Merja Kyllönen näppäilee minussa. Minä täytyin Merja Kyllöstä kohtaan svyällä inholla luettuani vuosi vuonna 2014 Saska Saarikosken jutun liikenneministeristä.

En pääse tämän jutun lausunnosta oikein mihinkään:

https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000002706126.html

Tästä kohdasta: "Kyllösen mielestä Suomessa on jaettu niin pitkään hyvää, ettei kansalta eikä johtajilta ole löytynyt rohkeutta tarvittaviin päätöksiin. "Nyt on edessä kapeamman leivän aika, jolloin ei ole tarjolla muuta kuin kevennettyä mahalaskua. Kuka sitä haluaa olla tekemässä?" Kyllösen mielestä kyse on kuitenkin hyvinvointivaltion tulevaisuudesta, eikä vasemmistokaan voi vetäytyä vastuusta."

Lausuntohan oli antautumista austerity-politiikalle ja Saska kommariallerginen Saarikoski kusi hunajaa. Ministerihän puhui ihan kokoomusta. Mielestäni Merja Kyllönen vaikutti vähän tyhmältä ja kovin hurmaantuneelta siitä, että oli ministeri.

Mutta nyt! Olen valmis myöntämään, että jes, hyvä, Kyllöstä on koulittu. Ja se oli hyvä strateginen valinta, että Kyllönen on pressaehdokas - eikä Li Andersson, tätä sanoin jo silloin, kun varpaisjärveläinen toveri Juha Halonen repäisi ihokkaansa siitä, että Li Andersson ei ryhtynyt ehdokkaaksi. Paavo Arhinmäen kärsimystä pressanvaalimyllyn jauhaessa oli tuskallista katsoa ja kun Arhinmäki veti viimeisissä keskusteluissa sikeitä, teki mieli sanoa, että päästäkää jo kaikki herrantähden nukkumaan ja meidät täältä keittiökatsomoista kanssa.

Kyllösen avulla puolueen puheenjohtaja ei turhissa vaaleissa kulu. Ja osallistumalla pressanvaaleihin tehdään seuraavia vaaleja ja pidetään yllä näkyvyyttä, kuten sisar Raili Miettinen kirjoitti.

Tuula Haatainen oli mukava yllätys. Minusta feministisestä ulkopolitiikasta puhuminen oli oiva veto ja tasa-arvoisesta yhteiskunnasta paukuttaminen paikallaan, vaikka Ylen toimittajat oksentavat aina, kun puhutaan yhteiskunnallisista ongelmista, Ylen toimittajien mielestä pitäisi puhua vain Venäjän uhkasta.

Naurettiin Matin kanssa pissat housussa eilen iltauutisten aikaan Ylen pressanvaalipeliä. Siinä putoaa AINA pelistä pois, jos ei ota huomioon Venäjän uhkaa, ei liity Natoon ja venäjävenäjä, sehän on uhkauhkauhka.

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen kyllä ihmetteli eilisessä kakkossivun alioartikkelissaan sitä, että vassujen venäjämyöneisyys on kummallista, kun Venäjää johdetaan Kokoomuksen sisarpuolueella ja maa on läpikapitalistinen. Tai siis. Ei ole kyse vassujen venäjämyönteisyydestä, vaan vassujen venäjälukutaidottomuudesta. Kaikenlaisesta Venäjän ymmärtämättömyydestä. Tosin myös siitä, että semmoiset niiku mun hengenheimolaiset, anarkistipiirit, Venäjällä vain hakkaa uusnatseja ja uusnatsit hakkaa anarkisteja. Mitähän Antti Rautiaiselle kuuluu? Toveri Heikki Patomäki sanoi, että live-elämyksenä Rautiainen on jotenkin mieto, kun Patomäen EU-vaalikierroksella kysyin häneltä, kannattaisiko Rautiainen tuottaa tänne Lapinlahden Venäjä-seuran seuraavaksi vieraaksi.

Luon toivoni siihen, että Saukki Niinistöllä on luontevat suhteet Sergei Lavroviin, sillä havaintojeni mukaan Lavrovilla ei ole samanlainen hullun kiilto silmissään kuin Putinilla. Lavrov vaikuttaa jotenkin älykkäältä. Toki on aivan äärimmäisen mielenkiintoista Kokoomuksen Hartwall-areenatouhut sekä Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeet venäläisen Rosatomin kanssa. Saavat kyllä mennä melkoiseen solmuun varmaan kökkärit näissä kysymyksissä.

Pia"

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi