Pia Valkonen

Raili Miettinen ois
kirjailijavieraana Iisalmen kirjastolla

to 31.1.2018

Anna Rotkirch, Jeja-Pekka Roosin vaimo, oli tänä aamuna aamutelkkarissa aiheesta, josta luin jo viime viikolla jostain. Saattoi vaikka olla Hesari, jonka näköislehden löysin yllättäen digitunnusten alta. Haha, minulla on ollut vuosikausia Hesarin digioikeudet enkä ole tiennyt, että tunnuksilla voi lukea näköislehteä. Isosiskon kanssa keskustelu lautasmallista auttoi siihen, että vilkaisin Hesarin digimaailmaa tarkemmin. En löytänyt siskon minulle vinkkaamaa syömisjuttua Haku-toiminnolla ja sitten, pam! Tajusin, että täällähän on näköislehti. Tästä olen nauranut itselleni jo toista viikkoa.

Anna Rotkirch ja joku muu nainen kertoivat, että vanhemmat saattavat kuolla jopa ennen aikojaan, jos lapset syntyvät liian lähekkäin - alle kahden vuoden ja kolmen kuukauden ikäeroisina. Nyt tulee sopimatonta huumoria. Ilmankos Leonid kuoli viisi vuotta sitten. Hän tosin oli venäläinen ja ehti keskimääräisen venäläismiehen kuolinikään.

Juu, kyllä sitä olisi vammaisen keskoslapsen ja hänen pikkusiskonsa, pystykorvan ja psykoosissa olevan miehen kanssa tarvittu jotain muutakin tukea kuin tunkkaista paheksuntaa ja keskiluokkaisia arvoja, vih, vih, vih. Kehun nyt tässä itseäni. Olen tyytyväinen siihen, että edes tytöt ovat hengissä. Olen tyytyväinen siihen, että en survonut ketään, esimerkiksi dementoituvaa isääni, kesällä 1999 kaivoon. Kuuleeko Ulla Appelsin, ymmärrän äitiä, joka Rautavaaralla ajoi perheen isää kuljettavan bussin nokkaan autonsa, jossa oli omia lapsia sekä yhteisiä lapsia.

Tänään minulla on vaativa logistinen tehtävä. Pitää olla 2,5 paikassa yhtä aikaa. Aloitan kierroksen kohta Virkusta, etenemme Lapinlahden kirjaston kautta ehkä vielä tänään Kiuruveden kirjastolle ja sitten sinne tänne ja tuonne.

Joka tapauksessa Iisalmen kirjastossa on tänään kello 18 Yönsisar-kirjailija Raili Miettinen:

http://www.iisalmi.fi/events/Kirjailijavieraana-Raili-Miettinen,-kirjasto/vfpyorkd/60d44b24-ec9d-4ba8-9c74-7c11dcf41a09

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi