Pia Valkonen

Palkkailmoitus

to 18.1.2018

Palkkailmoitus lumpsahti nanosekunnissa verottajalle. Olin aikeissa huutaa suureen ääneen tuskasta ja kauhusta, kun näin, että Katso-tunnisteiden näpyttelyn jälkeen kertakäyttösalasanapaikka näytti jälleen nollaa, mutta sitten kokeilin varovaisesti vieressä olevaa täppää: Toimiiko se tänään?

Se toimi! Ilon päivä!

Siunatut atk-ihmiset - en nyt tällä kertaa ala narista siitä, että vanhentuneen ja poistuvan järjestelmän virheiden korjaaminen ei ole ylikansallis-uusliberaalin palveluratkaisufirman preferenssilistalla.

Ja kaksi toimeksiantajaa oli maksanut laskuja, joita en tarkoituksella ollut pannut kassabudjettiin. Ajattelin, että ilakoin sitten, kun katson, haa, firman tilillä on rahaa! Ei mene polttoaineluottokortit sulkuun. Palkanlaskelmaohjelmistomaksun vuoden ensimmäinen eräkin on ehkä mahdollista maksaa. Tilitoimistolaskua harkitsen vakavasti.

No niin, nyt käyn korjaamassa joulukuun työmaailmoitusten yhden työntekijän syntymävuoden. Koska joulukuussa ei ollut kuin kolme viikkoa ilmoitettavana, innoissani lätkin numeroita menemään liukuhihnamenetelmällä. Niinpä muudan sukitusfirman työntekijä oli ilmoitushetkellä tekemäni raportin mukaan puolen vuoden ikäinen.

Numerolukutaidottomana ei pitäisi joutua näitä hommia tekemään. Johtamistaidon opistolla Helsingissä olisi työnohjaajakoulutus alkamassa heti huhtikuussa elämänkaarikirjoittamisen kurssin jälkeen. Hm. Ajattelin tosin sen jälkeen suorittaa uusiksi Jyväskylän yliopistoon taideinstituutiot ja kulttuuriperinne -kurssin, mutta senhän voisin koettaa tehdä kesällä, sillä työohjauskoulutus on kesätauolla.

Pannaan hakemus menemään. Jos pääsen, судьба. Jos en pääse, не судьба.

Bestikselle lähetin tällaisen viestin (tätä on hieman kyllä editoitu, tekstinpätkä viittaa siihen, että kirjailija Teppo Kulmalakin myönsin pitkin eri Tuupovaarojaan, että kävi Iisalmen-keikoillaan niin yksilö- kuin pariterapiassa, minä vien tilityksen hieman pidemmälle.):

"Eilen oli pariterapia ja sanoin siellä suoraan, että nyt ongelma on juuri tässä. Matti oli oikein myötätuntoinen. Sanoi eilen illalla nukkumaan käydessä, että mitä me voisimme tehdä SINUN ONGELMASI RATKAISEMISEKSI, SIIS MINUN SE ONGELMA ON !!!! MATILLE tällainen (pitkä) AVIOLIITTO ON IHAN NORMIKAURAA!!!!!!!! No, emme takerru nyt yksityiskohtiin. Mukavalta tuntui, että Matti edes vähän vaivasi päätään MINUN ONGELMALLANI. Sanoin, että ei ajatella sitä nyt, käydään nukkumaan, minua väsytti ihan sikana, käytiin eilen taidemuseon taidevartissa, kun Anna ei lähtenyt Kuopioon mukaan ja jouduttiin matkaan hyvissä ajoin."

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi