Pia Valkonen

Mieli hyväksi -vesivoimisteluun

GRAAFINEN SUUNNITTELU - Käytännöt, Tekniikat, Strategiat

ma 15.1.2018

Työpäivä. Tein yhden laskun ja yhden tarjouksen. Tuulee. Kylmän ja tympeän näköinen ilma. Eilen olimme Matin kanssa hiihtämässä Maaselässä. Ensin oli ihan kivanoloinen ilma, mutta paluuhiihdolla tuuli jo alkoi. Tuonne tuuleen ei tee mieli.

Keksin, että lähden Iisalmen uimahalliin. Maanantaisin iltapäivällä uimahallilla on joko Iisamen ja Sonkajärven invalidien tai mielenterveyskuntoutujien vesivoimistelu. Sanoin Matille, että minähän olen mielenterveyskuntoutuja, vakavasta loppuun palamisesta toipuva. Matti sanoi - hänestä pikemminkin vaikuttaa siltä, että uppoan yhä syvemmälle mielenterveyteeni.

Voihan se olla. Viime viikolla kirjoitin Sonettiin täksi illaksi Polkuja ja oikopolkuja -kirjoituksen Sonetin tämän illan kirjoittajatapaamiseen, mutta en ehdi sitä nyt editoida. Tekstiä tuli taas kuin automaattikirjoituksella ja pitää vähän muutella tekstistä nimiä. Jotkut nimet muutin, joitakin, jotka vain tunkivat tekstiin, en ehtinyt. Ei heidän siellä pitänyt olla. Tulivat omavaltaisesti.

Kirjoitin tekstin Lapinlahden ilmailijoiden kopissa tai no, ehkä se on mökki. Semmoinen pieni hönnä, jossa on mahdollisuus lentoharrastajien yöpyäå. Viime keskiviikkona illalla oli elämänkaarikirjoittamisen kurssi Kuopiossa ja ajattelin kirjoittaa Sonetin jutun pois päältä, jotta taas pääsisin syventymään itseeni rauhassa.

Minulla oli vaikka mitä suunnitelmia kirjoittaa Siilinjärven kirjastolla, käydä Pyhän Nikolaoksen katedraalissa ehtoopalveluksessa ja ehkä vielä jossain muuallakin, mutta sitten jouduin taas selkkauksiin koirien kanssa. Hiihtolenkillä seuraamme työntyi nuori labradoriuros ja minun piti jättää suksen tienposkeen, viedä Pyry autoon odottamaan ja palata vielä jalkaisin hakemaan sukset, sillä ne eivät mahdu Skodaan. Edestakaisin kävelyn jälkeen ruokin itseäni lentoharrastajien italialaisilla kekseillä ja evääksi ottamillani pähkinöillä ja kirjoitin ja kirjoitin ja kirjoitin Sonetti-tekstiä. Hyvä, kun ehdin elämänkaarikurssille.

Viikonloppuna Marian kummi tuli poijan kanssa kylään. Mukavata oli, Pielavedellä pitää käydä, kun viime kesä jäi väliin. Enkä oikein muuta ehtinyt kuin lukea Johannes Ekholmin Rakkaus niinku. Hyvä juttu! Vallankumous on tulossa, voin rauhoittua, Maria ei onneksi ole tekemässä sitä yksin. Onkohan Maria Å-sukupolvea, kun X ja Y:kin taitavat olla jo aikuisia.

En sano tämän enempää Johannes Ekholmista, niin kovasti vaikutuin Rakkaus niinkusta. Ja pitää vielä kopistella nettiä hänen esikoisestaan: GRAAFINEN SUUNNITTELU - Käytännöt, Tekniikat, Strategiat.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi