Pia Valkonen

Lapinlahden vammaisneuvoston kokous

ja pikkujoulu Varpaisjärvellä Safoxissa klo 14

ke 20.12.2017

Kirjoitan tätä Iisalmen kirjaston koneella. Kävin hyllystä hakemassa Martti Anhavan kokoaman tekstikokoelman Dostojevski - kiistaton ja kiistelty. Se tuli vastaan Teppo Kulmalan Radio Tuupovaara kuutosessa tänä aamuna. Ihmisen lyhyen historian luin loppuun eilen illalla.

Olisin samalla asettunut jonoon Anhavan omaan Dostojevski-kirjaan, mutta se ei ole ilmestynyt vielä. Ehdin tosin haukkua jo googlen, kun kirja ei noussut millään haulla. Julkaisijan, muistaakseni Otavan, sivuilta löysin Anhavan ja sitä tietä linkin vuoden alussa ilmestyvään esseekokoelmaan Siperia opettaa.

Viime keväänä kirjallisuusopiskelija ja kirjallisuusterapeuttini koetti minulle tarjota Kiistatonta ja kiisteltyä Dostojevskia, mutta se vain ei tarttunut. Ei ehtinyt. Dostojevskin poetiikan ongelmiakin lainasin kahteen kertaan kirjallisuuden historian Rikos ja rangaistus -alustustani varten enkä ehtinyt lukea sitä kuin toisella kerralla puoliväliin.

En sano Kulmalan jonkinasteisesta tyrmistymisestä mitään ennen kuin olen lukenut ainakin Martti Anhavan iso D -esseen.

Nyt lähden juoksemaan. Pitää vielä ostaa jotain naamaököttiä Annalle Emotionista ja sitten rientää kotiin, jotta voisin taas lähteä. Varpaisjärvelle. Jännittää Lapinlahti - Varpaisjärvi -tie, mutta ehkä siitä selviytyy tieltä suistumatta, jos ajaa ihan hiljaa, mummovauhtia, körökörö.

 

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi