Pia Valkonen

Journalismi ilman mielipiteitä on kuin laihaa kahvia

la 30.9.2017

No kappasta vain. Jäin seuraamaan Ylen Ykkösaamua. Jari Korkin haastatttelussa on Ylen uutistoiminnan uusi päällikkö Jouko Jokinen. Kummallista. Vaikuttaa jotenkin sympaattiselta ja huumorintajuiselta. Taustat hänellä on Aamulehdessä ja Satakunnan Kansanssa. Tukeva porvaritausta. Se, mikä vaikuttaa jopa viehättävältä, on tyypin suora ote. Atte Jääskeläisessä ärsytti suunnattomasti sellainen tietty arkajalkainen liukkaus.

Jokinen ei pitänyt oikein tyylikkäänä vuoden 1994 EU-vyörytystä. Lauri Kontro, Maaseudun Tulevaisuuden entinen päätoimittaja, jonka blogin vihdoin löysin kirjoitti näin: "Jos EU:ssa olisi kaikki hyvin, tuskin brititkään haluaisivat erota. Unionissa täytyy olla jotakin pielessä, kun Englanti ja Wales eivät halua kuulua siihen."

https://blogit.iltalehti.fi/lauri-kontro/2016/06/27/kansa-on-vaihdettava/

Nyt se pöljä, Jouko Jokinen, väitti, että suurin osa toimittajista on vihervasemmistolaisia. Tasan tarkkaan ei ole. Se on kyllä totta, että toimittajilla nykyään ei ole oikein mitään poliittista kantaa. Ollaan sellaisia, että me ei olla mitään ja se ropisee koko ajan kokoomuksen laariin. Ilmeisesti ihmiset eivät yksinkertaisesti osaa lukea, mikä on vasemmistolaista ja mikä ei. Vai onko se, mitä ihmiset sanovat vihervasemmistolaisuutta, jonkinlaista viheryleisliberaalia keskiluokkaisuutta? Epätiedostavaa, vaistonvaraista sinivihreyttä.

Saisi Jouko Jokinenkin avata käsitteen vihervasemmistolaisuuden. Ei oikein tunnu siltä, että se mitään vasemmistolaisuutta olisi ollenkaan.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi