Pia Valkonen

Maaseutu katuvaloin ja avantouintimahdollisuuksineen

Yleinen olohuone olis kans kiva

ke 27.9.2017, vähän myöhemmin kuin aamuinen kirjoitus, joka on tämän alla

Jos saisin lottovoiton, ostaisin Asikkalasta Urajärven kartanon kaikkine entisine yliopistorakennuksineen ja siirtäisin nykyisen kirjastoni, jota Uskon Sisar nimitti karkkihyllyksi, kiitos siitä, entiseen Helsingin yliopiston varastokirjastoon ja jakaisin sen takana olevat rivitalosopit kirjailijoille työtilaksi. Siellä he saisivat kirjoittaa kenenkään (minunkaan) häiritsemättä ja kenenkään (minunkaan) keskeyttämättä vaikka viikkosotalla.

Minä voisin asua perheineni, kissoineni ja koirineni jossain kartanon alustalaisten tuvassa. Voisin ottaa myös eläkkeelle vanhan ratsumme Kajon, vielä nythän Kajo on työiässä ja hommissa Pielavedellä, täältä Savosta, ja palvella kirjailijoita. Voisin käydä heille ruokaostoksilla ja valmistaa ruokaa. Joku haluaisi varmaan syödä tietokoneen ääressä. Joku tulla kartanon puolelle. Joku saattaisi haluta käydä itse kaupassa ja laittaa ruokansa. Kävisihän se niinkin.

Ei, ei, ei. Ruoanlaitto olisi kartanon päärakennuksessa, jossa olisi asianmukainen yrittäjä siihen. Minä itse aina silloin tällöin sulkeutuisin kirjailijainyksiöön kirjoittamaan. Ja silloin en tekisi yhden yhtäkään tarjousta, en tarjouksen fiilausta, en laskua enkä verottajan ilmoitusta. SIvumennen sanoen. Osaapa olla paska uudistus, kun verottaja lakkautti verotili-palvelun. Nyt on käytössä omavero-paskasivu, jossa on oma tila alville ja oma tila työnantajasuorituksille. En tajua. Mielestäni minulta on vielä tonni taseja maksamatta ja kun koetin mennä maksamaan, näytti omavero-paskapalvelu, että saldo 91 euroa.

Paskapaskapaskapaska.

Uskon Sisaren tekstiä: "Aletaanko puolustamaan oikein toden teolla ihmisten oikeutta asua missä haluaa. Vassareissakin on sitä henkeä, että onko se nyt pakko olla koulu joka kylällä. Jos ei koulu niin sitten eläkeläisten talo, eli niille talo, jotka siellä asuvat. Unto Murto se kuitenkin uskaltaa toivottaa eläkeläisiäkin tervetulleeksi Rautavaaralle. Minä en niinkään talosta, mutta maalla, siis oikein maallamaalla on vaikea kävellä talvella. On säkkipimeää ja kapeat maantiet, jossa se yksi auto, joka illassa kulkee, saattaa pyyhkäistä mummelin hankeen. Jos asuisin Kurjalassa, vaatisin valaistuja polkuja. Vaatisin myös yhteistä rantaa, kun kukaan muu kuin maanviljelija ei ole niin tarkka omaisuudestaan. Ei tarvitsisi olla mikään uimaranta, vaan ihan pöpelikkökin riittäisi, että pääsisi aistimaan veden läsnäolon ja voisi pitää vaikka soutuvenettä. Tietysti yhteinen rantasauna olisi kiva ja avantouintimahdollisuus."

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi