Pia Valkonen

Vaasa

su 2.7.2017

Vaasassa Marian luterilaista nimipäivää ja onhan Maria minunkin kolmas nimeni. Maijalle myös onnea, jos lukee tätä. Eilen kävimme piipahdukset Seinä- ja Ilmajoella. Olisimme lahjoittaneet provinssiliput jollekulle, mutta väki marssi niin määrätietoisen sotilaallisesti pitkin Törnäväntietä rockjuhlille, että ei tehnyt mieli edes kysyä, onko kenelläkään lippua.

Tuli mieleen Marja-Liisa Vartion vähemmän tunnettu novelli Vatikaani. Ahdistava kokemus. Ikään kuin mekin olisimme alkanee imeytyä ihmisvirran mukaan. Piti ihan poninistella, että saan auton ympäri.

Yöksi emme päässeet lähemmäs kuin tänne Vaasaan. Kaikki paikat olivat täynnä. Ilmajoen Kestikievarissakin häät. Päätin, että emme tule Pohjois-Savoon ennen kuin estetiikan tehtäväni on tehty. Istun huomenna Seinäjoen Apila-kirjastossa ja taon tekstiä. Tytöt shoppailkoot tai tehkööt, mitä mielivät. Tehtävä on tehtävä täällä. Lapinlahdella ei vain onnistu. Aina tulee jotain. Ruoki kissa, käytä joku vessassa, hae S-marketista kanasuikaleita.

Apilassa istun Apilassa, estetiikan tehtäväni sisällä ja Ilmajoen ABC:lläkin on tarkoitus käydä. Apilan kahviosta saa penskoilla voileipää ja keittolounasta ja ABC:llä voivat syödä ABC-tavaraa. Energiaa ei mene ruoanlaitosta hermoilemiseen eikä Osku pistele terävillä kynsillään, että ruokakuppi on täynnä.

Estetiikan klassikoita lukuun ottamatta muut lainaamani estetiikan oppikirjat pitää palauttaa 5. heinäkuuta ja kaikki lainauskertani olen jo käyttänyt. Toki saisin kirjat uudelleen lainattua, mutta joskushan tämän estetiikan tehtävän tekemisen on päätyttävä.

Ja sitten seuraa kaikkein mukavin, mielenkiintoisin, haastavin ja yhtä aikaa pelottavin! Kirjallisuusanalyys! Meinasin seurata Michel Houellebecqin yhtä svutarinalinjaa, sillä päähenkilö on minusta vastenmielinen tyyppi ja minulle on aivan samantekevää, mitä hänelle käy. Novellianalyysissa saamme valita jonkun amerikkalaisista nykynovelleista. Ne eivät olleet kovin "vaikuttavia" - aika ohuita, mutta mielenkiintoista kyllä on tarkastella niiden avulla jenkkiyhteiskuntaa.

Runoanalyysistä minulla ei ole harmainta haisua, mistä teen ja miten.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi