Pia Valkonen

Tuupovaara 4:stä vähäsen

Apilassa

ma 3.7.2017

Olipa mukava saada ystävän raportti Turun keskiaikaisilta päiviltä tekstarina kännykkään. Istumme nyt Marian kanssa Seinäjoen uudessa Apila-kirjastossa vieri vieressä. Anna on ties missä omissa jutuissaan.

Seinäjoen kaupunginteatterissa olisi 8. marraskuuta Saarnaaja-näytelmän ensi-ilta. Kun parkkeeerasimme eilen illalla kirjaston invaparkkiruutuun Fabianin, Maria katsoi vieressä olevaa kaupunginteatterin seinää, jossa oli valtava kantaesitysnäytelmän mainos, ja sanoi, että ton mä haluun nähdä.

Nyt katsoin netistä, mistä on kyse ja raotin Marian kuulokkeita ja kuiskasin tytön korvaan, että joo, Saarnaaja meidän koko perheen on nähtävä.

Olin myös uhannut toistakymmentä kertaa, että emme poistu Seinäjoelta ennen kuin estetiikan tehtäväni on tehty. Sain tähän tueksi ystävällisen kirjastovirkailijan avustuksella Estetiikan klassikot kakkososan, jossa on minulle niin "rakkaat" inhokkini, Bourdieu, Deleuze ja Guattari. Hitsi, täällä olisi artikkelit myös Theodor W. Adornolta ja Julia Kristevalta. En taida ehtiä tänään koko kirjaa kyllä lukea.

Illalla kahlasin Matti Mäkelän Rakkausromaanin loppuun ja tänä aamuna Annan meikkauksen valmistumista odotellessa luin eteenpäin Teppo Kulmalan Tuupovaara nelosta. Nelonen käsittelee nyt, kuten olin toivonutkin, Kulmalan uskontokäsitystä, mutta kovin on vaikeita lauseita. Ilmeisesti Kulmalan metafyysiset ajatukset ovat niin vaikeita, ettei niitä voi sanoiksi panna. Hermostuttavaa, mutta samalla myös kiehtovaa.

Jospa alkaisin nyt tehtävälle, että päästäisiin tämän vuorokauden aikaan vielä Pohjois-Savoonkin.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi