Pia Valkonen

Lentävä hevonen

to 20.7.2017

Heräsin tänään ennen kuutta. Niinpä olin jo heti seitsemän jälkeen aloittamassa runoanalyysin opaskirjan lukua. Lentävä hevonen, Vastapainon välineitä runoanalyysiin, oli innostava. Aloin heti kirjoittaa pienille keltaisille liimalapuille omia runoja. Julkaisen ne tyhjässä Spectrum-tietokirjassa, jonka löysin omien Saint Paulioiden alta. Tietokirjaosa S-Ö tuli meille Leonidin kirjaston mukana ja survoin ison kirjan ajatusissani pikku kukkasten alle, jotta ne olisivat vähän korkeammalla. Tietenkin kastelin Spectrumin paksut pahvikannet aalloille.

Nyt meinasin heittää tietokirjan paperinkeräykseen avaamatta sitä. Kuitenkin kurkistin sisälle. Se oli aivan täysin blanco!!!!

Tein Spectrumiin jo keltaisin liimalapuin, mind map -menetelmällä runoanalyysin Raisa Marjamäen Vastakaanon-runosta Gynonyymi. Kirjassa on niin paljon sivuja, että siihen mahtuu kyllä Matinkin piirroksia. Ja kun kannet ovat jo nyt pilalla, voimme säilyttää teosta jossain tässä keittiön pöydän tienoilla.

Pimu pitää hakea kohta leikkauksesta. Luulimme, että koirarouvalla, jota myös vanhaksi rouvaksi sanomme, oli kohdunulosluiskahdus, mutta ei ollutkaan. Oli kasvain ja nyt pitää lunastaa rouva ulos eläinlääkäristä tyhjentämällä kaikki pankkitilit. Peruin kaikki maksulliset kulttuurihuvit ja Matti saa 60-vuotissyntymäpäivälahjansa joskus myöhemmin.

Tuli hyvin kallis koira.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi