Pia Valkonen

Ja Jumala vielä tämänkin minulle näytti ja tämän....

Jeee!

to 27.7.2017

Kyllä asioiden aukikirjoittaminen auttaa ja helpottaa. Eilisen illan istuin läppärin äärellä ja kirjoitin auki ihmisiä, joita kohtasin matkallani Suomen ortodoksisen kirkon hallintojärjestelmän ulkopuolisena sisäpiiritarkkailijana. Jaoin ihmiset kylmästi vuohiin ja lampaisiin. Ei ei ei, ei siis lampaisiin, koska en oikein niistä pidä. Vuohista tykkään enemmän kuin lampaista. Tosin en kovin hyvin tunne yhtään vuohta, pukkeja heheheeeee useampia, no niin nyt lakkaan tämän. Jaoin ihmiset hyviin, pahoihin ja rumiin. No ei näinkään. Jaoin ihmiset ruudinkeksijöihin ja penaalin-ei-terävimpiin-kyniin. No niin.

Vakavasti ottaen. Tänä aamuna, kun sain kommentin sähköpostistani, minulle selkeni. Vitsit, miten antoisa reissu Solean ja Aamun Koiton päätoimittaminen oli - Hehkuvan Hiilloksen toimitussihteröimisestä puhumattakaan oli! Minä opin kaikenmoista. Yhtä vain en oppinut! Miten suljetaan silmät sopivassa kohdassa ja aletaan kirjoittaa sovinnaisuuksia. Sitä en oppinut enkä opettelekaan. Menköön vaikka syteen, saveen, ojaan tai pojanluomaan.

Tämmöisen viestin kirjoitin aamulla: "Se sun kaveri sanoi osuvasti: Jumala näytti tämänkin vielä! NIMENOMAAN! Minä olisin irtisanoutunut itse Soleasta monta kertaa, kun tuntui, että sillä korvauksella lehden tekemisessä menee ikä ja (mielen)terveys, mutta sitten ajattelin, että vielä seuraavan kirkolliskokouskauden ja sitten ajattelin, että vielä yksi kirkolliskokousväli, kun näyttää olevan JÄNNIÄ pohjavirtoja liikkeellä. Se vain oli shittiä, ettei voinut kirjoittaa niin kuin asiat olivat, vaan piti hymistellä ja pymistellä. Tosin en minä Soleassa kirjoittanut itse MITÄÄn. Minä vain taitoin ja päätoimitin. Tein journalistiset ratkaisut ja seurakuntaväki (sekä piispat ja papit) olivat sisällöntuottajia. Siis piispat ja papit sisällöntuottajia. Sehän siinä koko touhussa oli täysin absurdia, sillä minulla ei ollut oikein mitään auktoriteettia. Edeltäjäni Soleassa sentään oli vaikutusvaltainen kepumuija, minä jotenkin alaikäinen ja alamittainen ja alaluokkainen. Alaiseni Aamun Koitossa vilkaisi minua ja kategorioi: joku nobody maalta. Se siitä esimiehen kunnioituksesta, juu."

Maria huutelee, että haluaa pissalle ja ruokaa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi