Pia Valkonen

Politiikkaa

to 8.6.2017

En ole kommentoinut edes Ärräpäät-sähköpostilistalla Sauli Niinistön kansalaisvaltuuskuntahanketta tulevissa pressanvaaleissa. Ärräpäiden omistaja Pentti Straniushan poltti siitä päreensä ja oli näkevinään Suomen näin kekkoslaistuvan. Puolueista irtautuminen on varmaan populaari signaali, mutta oireellinen. Ihmiset oikeasti oksentavat, kun kuulevat sanan puolue. Ja minä oksennan, kun kuulen sanan kokoomus, anteeksi.

Eilisen Maaseudun Tulevaisuuden Pekka Ervasti -kolumni kuitenkin kertoi, että Erkki Tuomioja (sdp) on Niinistön kannalla. Demarithan ovat presidentinvaaliasiassa hujanhajan.

Tietääkö Tuomioja jotain sellaista, mitä me emme tiedä? Minä ainakin tahtoisin niiiiin kovasti, että tasavaltamme presidentti olisi hyvää pataa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa. Minusta Lavrov vaikuttaa jotenkin .... hm ... tavattoman täyspäiseltä, jopa älykkäältä. (Kysykääpä, kuka sitten ei ole täyspäinen. Sukunimi alkaa P-kiriaimella.).

Ervasti kirjoitti: "Vasemmistoliiton Merja Kyllönen rustaa jo vaalirunoja ja ex-taistolaisen Nils Thorvaldsin punainen käsivarsinauha on kellastunut sopivasti RKP:n väreihin." (MT ke 7.6.2017).

En tajua, mikä siinä on, mutta Merja Kyllönen ei vain onnistu vakuuttamaan. Onhan se söpöhöpönassua, että pidetään ministeriössä villasukkapäiviä ja esitetään puoluekokouksessa Peppi Pitkätossua, mutta - jotain puuttuu. Ehkä terävyys. Hesarin Kuukausiliitteen vuosien takaisessa haastattelussa Kyllönen onnistui hurmaamaan umpipöljän ja vasemmistoallergisen toimittajan Saska Saarikosken, joka muhi Jari Hanskan ja Susanna Kuparisen Porttikielto Poriin -dokumentissa turvonneena juoppona ja sössöttää päissään Hanskalle ja Kupariselle, että noi jutut ei kiinnosta ketään. Kyllönen puhui Saarikoskelle ympäripyöreää kokoomusjargonia hyvinvointivaltion pelastamisesta tuleville sukupolville.

Nauroin kuset pikkareissa haastattelua lukiessa.

Nils Thorvalds on ennen ollut SKDL:ssa ja se on hyvä! Heppu hiimaili jotenkin taustalla, mutta selkeästi mukana, myös lukuisissa Vapaus valita toisin -tilaisuuksissa 2008 - 2011. Nils Thorvaldsin vaalityötä voisi vaikka ryhtyä tekemään. Tarvitseehan SKDL-RKP tukijansa Itä-Suomessakin!

Pekka Haavistolle (naton vihreä) kannan vieläkin kaunaa Pekka Saurin kirjan Parempaa kuin seksi takia.

Pekka Ervastin Paska reissu, mutta tulihan syötyä -kirja on minulta lukematta, kuten myös Ylegate, mutta en ajattele nyt niitä. Meinaan alkaa tänään kirjallisuustieteen kurssitehtävän muokkuuseen. Sain hyvän signaalin länsimaisen kirjallisuuden tuntemuksen isosta lopputentistä. Arvosana oli riittävän hyvä ja sanallisia pyyhkeitä tuli asiasta!

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi