Pia Valkonen

Ylegate

pe 23.6.2017

Luin viime alkuyöstä Jussi Erosen, Jarno Liskin ja Salla Vuorikosken Ylegaten. Sanattomaksi veti, vaikka olenhan minä kirjoittanut blogissani jo monien armorikkaiden vuosien ajan, että Ylen ajankohtaisohjelmille nauravat naurismaan aidatkin. Yle on monelta osin kokoomuksen propagandamegafoni.

Niin. Kokoomuksen. Ylegatessakin kokoomus on koskematon. Kokoomus, Petturi Urpo (kuten Rajat kiinni Marco de Witt yställisen hellästi ministeriä nimittelee) ja veroparatiisikytkentä mainitaan kirjassa kerran.

Pääministeri Sipilästä ei ole kaikkea varmaan tutkittu journalismilla vieläkään; en esimerkiksi ole huomannut mistään Yleltä, että Sipilä maksoi keskustan velkoja. Meillä vaikuttaisi olevan pääministeri, joka on ostanut itsensä pallilleen. Tai on Sipilän maksamista keskustan veloista tällainen pieni mieto uutinen nettisivuilla vuodelta 2013:

"Velasta päästiin eroon kovan säästökuurin ja Pyörät pyörimään -kampanjan ansiosta. Kampanjan lahjoittajien joukossa on sekä yrityksiä, järjestöjä että yksityishenkilöitä. Esimerkiksi Sipilä vaimoineen lahjoitti kampanjaan 50 000 euroa ja perheen sijoitusyhtiö 25 000 euroa."

https://yle.fi/uutiset/3-6929014

Jarmo Korhosen Maan tapa kannattaa lukea myös. Tosin sen jälkeen ei tee mieli olla valtapuolueiden kanssa enää missään tekemisissä. Puolueiden perustamat vaalirahasäätiöt mälläävät verovaroin ja rahoittavat politiikkoja ja poliitikot päättävät puolueiden vaalirahoituksesta. Ihan pettämätön yhtälö! Äänikynnyksellä valtapuolueet varmistavat, että järjestelmä on betonoitu maailman tappiin. Ja sitten ihmetellään, kun äänestysprosentti laskee eivätkä ihmiset äänestä. Ei tällä systeemillä ole legitimaatiota. Sama näennäisdemokraattinen tulos saataisiin arpomalla.

Onko kukaan muuten pannut merkille, että Sipilän hallitus ei oikein ole innostunut suitsimaan veroparatiiseja? Nyt jo väistynyt uutistoiminnan pääsyyllinen Atte Jääskeläinen oli Ylegaten mukaan jopa sitä mieltä, että toimittajat eivät saisi puhua termillä veroparatiisi. Pitäisi puhua jotain ympäripyöreää sijoitustoiminnasta.

Olen monta kertaa puhunut, että kokoomus on Ylessä koskematon. A-studion Jan Andersson pani peruspalveluministeri Juha Rehulan koville soterahoituksen todella epäselvästä kapitaatiomallista. Ja toissailtana myönnän A-studion toimittaja, jonka nimeä en nyt tässä muista, uskalsi kovistella jopa Antti Häkkästä (kök.), joka koetti mutista jotain hämärää sijoitustoiminnan tuotoista. Rahaahan hyvinvointivaltion ylläpitämiseen on. Sen oikeudenmukaisesta jaosta on kysymys.

Li Anderssonkin (vas. pj.) oli päässyt Ylegateen! Li Andersson oli kysynyt eduskunnassa, aikooko Juha Sipilä vakuutuskuorineen joskus itse osallistua hyvinvointivaltion rahoittamiseen.

Jospa tämä vielä tästä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi