Pia Valkonen

Kirjoittamaan

ke 21.6.2017

Heräsin kello 3.20. Nousin ennen kello 6:tta. Pientä stressin poikasta ilmassa. Meinasin, että olen kello 7 jo kirjoittamassa kirjallisuustieteen tehtävää. En ollut. Piti ruokkia eläimet, tyhjentää astianpesukone, panna kahvi päälle, hauduttaa puuro, täyttää astianpesukone, tyhjentää pyykkikoneesta Annan pyykit, pestä Marian pyykit, tyhjentää pyykkikone toistamiseen, ripustaa pyykit, irrottaa Pyryn naru UKI-pakun listasta ja varoittaa Mattia, että jos arvelee henkikultansa olevan kallis, ei puhu sanaakaan tänä aamuna.

Sain eilen Matti Pulkkisen elämäkerturi Pentti Straniukselle edelleen välitettäväksi vuoden 1992 Apu-lehden. Siinä on kirjailija Matti Pulkkisen haastattelu. Hiton hyvä lehtijuttu. Juttu sisältää myös tarkan kliinisen kuvauksen Pulkkisen aivoinfarktista. Kiitos lehden meidän laatikkoon huolehtijalle!

Matti Mäkelästä tuli mieleen, että hän on Suomen Viktor Jerofejev. Tai no Jerofejev on tylympi teksteissään. Ihan niin kuin Kiteen punikki Auvo Rouvinen, joka kirjoitti huoran kokkareisista häpykarvoista. Ne eivät jätä minua rauhaan! Huis, huis, menkää pois päästäni kaikki huurteiset ja kokkareiset häpykarvat ja Guy de Maupassant-mukaelmat! Älkää häiritkö minua, koetan keskittyä kirjallisuustutkimuksen perusteisiin!

Maksun myöhästymisen syynä
maksun myöhäinen maksuhetki

Helou, joo, ollaan saatu lasku nro 17297 ja kohta menen tilille katsomaan, maksoinko sen (myöhässä) vai näinkö vain unta, että maksoin. Maksan heti myös laskun nro 17354. Muutaman päivän etuajassa, mutta jos se kompensoisi myöhästynyttä laskua nro 17297. Ja maksan sen nro 17297, jos sen maksamisessa on ollut jokin hämminki. Joskus niittaan kaikki samassa kuoressa tulleet laskut yhteen ja maksan vain päällimmäisen. Nyt nämä laskut tulivat hienosti eri kuorissa. Myöhästymisen syy oli laskun liian myöhäinen maksuhetki. Näin Kuopion lentokentän tiedotuksia mukaelle. Lennon myöhästymisen syyhän on usein Kuopiossa lennon liian myöhäinen lähtöaika:)

Joskus olen löytänyt maksamattomia laskuja autosta etupenkin ja vaihdekeppilaatikon välistä. Joskus keittiön sohvatyynyjen välistä. Joskus firman laskut putoavat kyydistä heti postilaatikolla, kun koetan samalla yhdellä kädellä pidellä puhelinta korvallani ja toisella pidellä toisen yksityispostilaatikon posteja postilaatikon päällä ja sillä äidin viidennellä käsiparilla kaivella firman postilaatikkoa. Joskus olen vain survonut laskut niin hyvään jemmaan, että en löydä niitä itsekään. Aika usein jätän printattavat laskut printtaamatta, sillä vihaan kaikkea sähköistä laskutusta ja maksan vaikka maltaita, että saan paperilaskun!!!!

terveisin
hatarapää-Pia Lehtipiika Lapiomiehen konttorista
-- 
Rakennus- ja restaurointiliike Lapiomies Oy
Lehtipiika
Juhani Ahontie 5c
73100 LAPINLAHTI
p. 050 5511611
pia.valkonen@lapiomies.fi
www.lapiomies.fi
www.piavalkonen.fi

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi