Pia Valkonen

Kaksi vaimoa (Matti Mäkelän siis)

tio 30.5.2017

Luin eilen Hesarin nettiarkistosta Suvi Aholan kritiikin Matti Mäkelän kirjoituskokoelmasta Kaksi vaimoa ja muita kirjoituksia. Suvi Ahola oli arvostelussaan jotenkin häkeltynyt. Kirjoitus Miehen tie oli hänelle kuin läimäys vasten kasvoja. Vaikea sanoa loppujen lopuksi, olisinko itse kokenut samoin, jos joku ikäiseni mies olisi kirjoituksen kirjoittanut.

Tai vaikkapa aviomieheni.

Miehen tiessä Matti Mäkelä kertoo käyneensä Tallinnassa huorissa ja lopuksi kertoo, että panee rahaa likoon, jotta saisi jossain ulkomailla - ehkä Thaimaassa - viedä joltain tyttölapselta neitsyyden. En antanut itseni järkyttyä, vaikka nainen olenkin ja varmasti juuri sellainen nainen, jollaisesta tai jopa jollaisista Mäkelä on saanut tarpeekseen.

Lisäksi Matti Mäkelä purjehti kokonaisessa eteläpohjalaisessa itseydessään ja täyteydessään lauantaina Nurmes-talolle Matti Pulkkisseuran kokoukseen. Ai, tämä on se kepulaismöllykkä, josta niin paljon on ollut puhe, ajattelin sen jälkeen, kun lehtikuvista tutunnäköisen miehen henkilöllisyys paljastui.

Tyyppihän vei tilaa aivan yhtä paljon kuin Päivi Istala Nimikko-seurojen kokouksessa. Minusta tuli oitis Päivi Istala -fani, kun olin kuullut hänen taukoamatonta ja lumoavaa puhettaan!

Pah, minuutin päästä alkaa yleisen kirjallisuuden nettitentti. Pakko mennä. Luin eilen Kaksi vaimoa sekä samaan syssyyn Ihmisen olosijat. Olen nyt Matti Mäkelä -fani ja ihmettelen, miksi mies on ollut niin vihainen, että on pitänyt kirjoittaa huorissa käymisestä ja neitsyen korkkaamisesta. Kirjoitus Loistava tulevaisuus oli samaa testosteronisotkua kuin Timo Hännikäisellä Kunniassa.

Mutta Ihmisen olosijat oli aivan superhyvä!

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi