Pia Valkonen

Kohti Nurmes-taloa ja Matti Pulkkisen
muistoseura ry:n kokousta

la 27.5.2017

Tänään on Matti Pulkkisen muistoseuran vuosikokous Nurmeksessa. Tänään on päivä, jolloin pitäisi monistua neljään paikkaan. Lukiolla alustaa Esko Valtaoja, olisin päässyt Venäjä-seurojen valtakunnan valtuuston kokoukseen varajäsenenä ja kirjailjoiden Nimikko-seurojen keskusliitto pitää vuosikokoustaan.

Lue merkintä loppuun. Lopussa on Matti Pulkkisen muistoseuran vuosikokoustiedot.

Kaikkiin näihin olisin kyl´ halunt´ männä, mutta ei siinä mitään. Kirjailija-runoilija-mystikko-nuoruuden kukkeuteni idoli Jouni Tossavainen alustaa sellaisesta aiheesta Nurmeksessa, etten halua mukaan edes yhtä ylimielistä pissistä hipuilemaan puhelinta ja kahisemaan merkitsevästi: eikömevittuvoitaslähteejopoistylsäätylsäätylsää?

Eilisessä Jehovan todistajasisarten hetkessä pyysin vielä kerran selvitystä siitä, mitä tarkoittaa Jeesuksen neitseellinen sikiäminen. Vaikka taidan pitää oman tieteelliseen maailmankuvaan (kylläpä on juhlallisen kuuloista) perustuvan käsitykseni tapahtumien kulusta (ehkä paras kommentti asiasta oli körtti-isoäiti Aune Kujanpään sanomana joskus ... oliko se nyt Antti Eskolan Lapinlahden-luennon jälkeen vai Lapinlahden luterilaisessa kirkossa olleen Joosef-näytelmän jälkeen, että voihan se olla niinnii, että Maria oli ennen Jeesuksen syntymää silleen. Se oli niin lempeä, se oli niin hykerryttävä, hauska ja pilke silmäkulmassa sanottu.)

En tartu nyt lillukanvarsiin enkä ota kantaa siihen, että Jeesuksen syntymän aikaan oli tapana legitimoida suurmiehiä juuri neitseellisellä sikiämisellä.

Mutta eilen sisar Marsu, vihreät korviset innosta heiluen, kertoi asian mystisen ja sakraalin ulottuvuuden. Oli kuin olisi katsellut Wim Vendersin elokuvaa Berliinin taivaan olla. Koetinkin haroa kasaan ajatusta siitä, että taitelijat ovat koettaneet taiteen avulla kuvata jotain sellaista, mitä ei muuten voi oikein pukea sanoiksi. Tosin Marsu pystyi kuvaamaan! Palaan siihen ehkä joskus myöhemmin.

Niin se kokous on tämmöne:

Matti Pulkkisen muistoseura ry:n vuosikokous ja seminaari pidetään 27.5.2017 Nurmes-talon Kaisan kammarissa, Kötsintie 2, 75500 Nurmes, Ohjelma: klo 13.00 Seminaari, MATTI PULKKINEN - Finlandia-ehdokkaasta "jokseenkin tuntemattomaksi" tekijäksi, jonka "elämäkerta ei kiinnosta kirjakauppayleisöä" – Kirjailija Jouni Tossavainen

MATTI PULKKISEN tekeillä oleva elämäkerta – Tutkija, kirjailija Pentti Stranius vastaa Jouni Tossavaiselle, että so vitun what? (No ei vastaa, minä keksin ton äsken.)

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi