Pia Valkonen

Urbanismiko heikoilla....?

to 13.4.2014

No, ei mun pitänyt tätä tänään julkaista, mutta julkaisenpa sitten, jotta pääsen kiiraana torstaina lukemaan heti Fedor Dostojevskin Rikosta ja rangaistusta. Näin eilen, tänään tai huomenna, siis tänään keskiviikkona, jolloin tämän kirjoitin ja julkaisin vahingossa, kadulla Petteri Hyväristä ja luen Rikoksen ja rangaistuksen kiltisti loppuun ainoastaan Petterin tähden. Se on Petterin lempparikirja. Minua tähän mennessä Rikos ja rangaistus on onnistunut vain ärsyttämään.

Torstaina panen heti aamusta puhelimen äänettömälle ja vastaan vain siinä tapauksessa puhelimeen, että jollakulla perheeni jäsenellä on paha paikka tai iso hätä tai jotain muuta dramaattista, jota Luoja nähköön tässä perheessä riittää kosolti. Luen Dostojevskia, kuulkaa, luen Dostojevskia enkä anna minkään enkä kenenkään keskeyttää sitä. Minun on pakko, koska muuten hukka perii, alustus ei etene, estetiikka ei valmistu enkä saa koskaan tai ainakaan määräajassa kirjallisuusopintojani tehtyä.

Osmo Soininvaara kirjoitti eilen blogissaan, että nyt olisi tilaa urbaaniliberaalille puolueelle, koska urbanismi on heikoilla. Mitä helvettiä se tyyppi oikein ajattelee? Siis Soininvaara. Urbanismi heikoilla? Eihän tässä Suomessa ole mitään muuta ollutkaan kaikkien huulilla, vittu hot ja cool kuin joku sssssssaaatanan urbanismi 1980-luvun puolivälistä lähtien.

Toki agrarismi on niin sanottu heikko signaali ja näkyy siitä, että ainoa sanomalehti, joka lisää levikkiään, on Maaseudun Tulevaisuus. Näen sieluni silmin sen päivän, kun näiltä urbaaneilta arrogansmissaan viedään kädestä se viimeinenkin orassmoothie, kun he unohtavat, mistä oikeasti kana kusee ei kun luomumuna putoaa sievien salaatinlehvien ympäröimälle lautaselle.

Argh.

Ja sitten Soininvaara on sitä mieltä, että demarit olisivat Lipposenkin jälkeen voineet jäädä oikealle. Luojan kiitos, että eivät jääneet. Minä olen sitä mieltä, että demareiden kannattaa kokeilla Timo Harakan dandy-sosialismia tai ainakin lukea Harakan reipas kapitalismikritiikki Viemärirotasta.

http://www.soininvaara.fi/2017/04/11/jungner-ja-urbaani-liberalismi/

Tämä erityisesti saa minut nauramaan pissat housussa:

"Jos kaikki puolueet lakkautettaisiin ja ihmiset joutuisivat järjestäytymään poliittisesti uudestaan, urbaania vasemmistoliberalismia edustavasta puolueesta tulisi mahtipuolue. Tähän puolueeseen tulisi paljon helsinkiläisiä kokoomuslaisia, mutta ei niitä moraalikonservatiiveja eikä änkyräoikeistolaisia. Siihen tulisi paljon helsinkiläisiä vihreitä, itseasiassa melkein kaikki, ja siihen tulisivat viimeiset uudistusmieliset demarit."

Eijjjjjjumaliste, Soininvaara haluaa Suomeen vielä yhden oikeistopuolueen lisää! Eikö tämä koskaan lopu? Olen epätoivoinen. Soininvaara haluaa meille vielä yhden kokoomuksen. Vihreäthän ovat kokoomuspuolue, osa demareista on edelleen kokoomusta ja kepussakin varmaan on oma kokoomuksensa.

4,32

Eilen, tänään, huomenna, riippuu siitä, mistä asiaa tarkastelee, istuin Kuopion kaupunginkirjastossa ja kuuntelin, kuinka kirjastokävijät soittivat John Cagen 4,32:a:

Hei, kokoomuslaisissa on se paha puoli, että he äänestävät aina. Sen takia kaikki muut puolueet kärsivät milloin mistäkin, mutta kokoomus on vallassa aina ja ikuisesti. Onnea Oiva Hevoiselle ja Kiteen punikille, että jaksoivat kuitenkin olla mukana. Tai siis Kiteen punikki kait oli edellisissä vaaleissa ja sain eniten vassista ääniä Kiteellä.

Minä en enää näissä vaaleissa jaksanut enkä meinaa enää koskaan missään olla ehdolla. Minuun eivät äänet tartu!

Tuota en ymmärrä, miksi Kittilän Inkeri Yritys meni OMK-listalle. Seurasin Kittilän kunnanjohtajan ajojahtia silloin muutama vuosi sitten ja olin ylpeä siitä, että meillä vassilla on siellä sellainen pätevä, noheva rouva. Kittilän poissavustettu kunnanjohtajanainen oli muuten vihertaustainen. Pitää varmaan kysyä Tornion syväkurkultani Ilkka Kapraalilta, että mitä pirua vas. on muninut sen Inkeri Yrityksen kanssa!

Istun Kuopion kaupunginkirjastossa ja näpytän. Tämä on kuin John Cagen 4,32:a kuuntelisi. Keskityn täällä jostain syystä hyvin. Samat hyvät fibat on Siilinjärven kirjastossa. Odotan täällä junaa Lapinlahdelle. Olen niin kuin retkellä. Oltiin mun kirjallisuusopiskelijaystävättäreni kanssa Kuopion taidemuseon taidevartissa ja tutustuttiin Harri Leppäsen taideteokseen Hyvän ja pahan portti. Koska Leppäsen taideteos ei esitä ihmistä eikä siinä ollut MITÄÄN, mihin olisin voinut samaistua tai josta olisin saanut kiinni, dissasin koko työn ekalla taidemuseoakäynnilläni. Vasta kun nyt ortodoksimunkin näköinen taidemuseovirkamies esitteli taideteoksen, se avautui. Nyt minä täällä läppärillä googlailen, kuka se ortodoksimunkin näköinen karismaatikko museossa oikein oli.

Joo.

Pia

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi