Pia Valkonen

Munille meni koko muka-alustus

su 23.4.2017

Eilen olisi ollut minun vuoroni esitellä maailmankirjallisuuden klassikko Rikos ja rangaistus kirjallisuuden perusopiskelijoille. Munille meni. Hienot uudet kuulokkeet ja mikki eivät ottaneet yhteyttä usb-väylän kanssa, vaikka olimme tutoropen kanssa vehkeet pari viikkoa sitten testanneet. Saatan kyllä lisätä vielä jotain alustukseeni, joka jo nytkin taitaa olla pitkähkö. Bahtinin kirjasta Dostojevskin poetiikan ongelmia en mielestäni saanut tarpeeksi asioita esille.

Kirjoitin sitten pitkän tekstin Taideinstituutio ja kulttuuriperintö -kurssin kahden ensimmäisen nettiluennon perusteeella.

"On poliittisten päättäjien tehtävä muuttaa oloja, taiteen tehtävä on osoittaa epäkohdat." Tämän nappasin uskon sisaren ja opiskeluystäväni Railin blogista.

Nyt tämän päivää olen lukenut Reiners-Seppä-Vuorisen Estetiikan klassikot I -koostetta. Kun pääsin eroon antiikista, aloin kiinnostua ja nyt ikonin vastustajien vastapuheen kirjoittaneen Johannes Damaskolaisen kirjoituksessa Kolme puhetta ikonien syyttäjiä vastaan ensimmäisen puheen loppu olen aivan taivaassa. En malttaisi millään lähteä edes lenkille sen parista.

Estetiikan klassikot I ja II pitää kyllä hinnalla millä hyvänsä hankkia raksaliikkeen kirjastoon. Kyllähän tässä hommassa, rakennussuojelussa etenkin, on paljolti kyse kauneusarvoista. Yhyh, inhoan sanaa kauneus. Uuh. Kakkososassa on sellaisia nimiä kuin Freud, Derrida, Habermas, Bourdieu, Heidegger ja Badiou.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi