Pia Valkonen

Vallankumous Kärkölässä

su 9.4.2017

Jotenkin viime aikoina minua on kiinnostanut toinen oma kotikuntani Kärkölä. Ensimmäinen kotikuntani on Puumala. Lapinlahti on vain asuinkuntani. Kärkölässä on tulossa kunnallispoliittinen vallankumous. Kärkölä-ryhmä näyttää ennakkoäänien perusteella puhdistavan siellä pöydän.

Kärkölä-ryhmä esimerkiksi on puuttunut siihen, miksi ihmeessä Kärkölän lukio on lopetettu. Se tuntui minustakin melkoiselta šokilta. Muutenkin nyt muutaman kerran Kärkölässä käyneenä olen ihmetellyt, miksi pitäjä tuntuu niin kuolleelta. En ymmärrä, sillä Helsinki olisi lähellä.

Jos olisin nyt Kärkölän kuntapäättäjä, tekisin pitäjästä itsenäisen ja suvereenin Helsingin nukkumalähiön. Halpoja omakotitontteja, päivähoito ja koulu kuntoon, lukio takaisin ja myös kunnon terveyskeskus, jossa ei tarvitse jonottaa. Sähköjunia lähtemään kohti Helsinkiä puolen tunnin välein.

Toki Järvelässä on edelleen Koskisen Oy, jonka patruuna sinne valtuustoon Kärkölä-ryhmän veti.

Ehkä kiinnostukseeni vaikuttaa Sami Hilvon Pyhä peto. Löysin Pyhän pedon Siilinjärven kirjakaupasta perjantaina. Aloitin sitä vähän ja kovin imaisevalta olisi tuntunut. Pakko oli kuitenkin keskittyä tänään Dostojevskin Rikokseen ja rangaistukseen. Pakko tehdä siitä alustus lauantaihin 24. huhtikuuta kello 10 mennessä. Tommi Melenderinkin Onnellisuudesta tuli melkein lukaistua, koska siinä on Camus´n Sivullisesta. Sivullinen onkin lempi-inhokkini maailmankirjallisuudessa ja lupasin sen vuoksi kirjasta alustuksen myös.

Olen iloinen vassujen ja vihreiden vaalimenestyksestä. Ja Paavo Arhinmäkikin tuntuu reilulta! Sanoi äsken Yle-studiossa, että pitkä työ vassujen uudistamiseksi kantaa nyt hedelmää ja että Li Andersson on selviytynyt vaaliväittelyistä hyvin. Äsh, kökkäre Häkkäsen monologi öllötää. Onhan näköjään Stubbin jälkeen nuita öllötyksiä kökkäreihin jäänyt.

Kristillisten Asmo Maaselkää luulin äsken demariksi, wow. Toivottavasti kristilliset ovat samaa mieltä sote-firmoittumisesta vaalien jälkeenkin. Oltiin Matin kanssa monttu auki, kun katsottiin Sari Essayahin (kd. Lapinlahti!!!!) esiintymistä eduskunnassa. Puhui tenhoavasti Kainuun mummon puolesta. Olimme telkkarin kotikatsomossa vaikuttuneita.

Nyt on Imatran väistyvä kaupunginjohtaja Ylen haastattelussa. Puumalan kunnanjohtaja Matti Hildén haki Imatran paikkaa, mutta ei päässyt. Puumala-lehdessä oli ihan erinomainen juttu siitä, että Hildén ei Imatralle päässyt, tämän taisin jo kertoakin. Hildén tuntuu läheiseltä kunnanjohtajalta, sillä hän järjestää ravintola Virranhovissa (vai Virta vai Hovi nykyään?) pubivisailuja.

Vaasa-Seinäjoki-asetelmakin kiinnostaa, kun siellä vuoden ajan nyt liikuimme. Totta helvetissä Vaasa olisi ansainnut ruotsinkielisen päivystyksensä. Häkkänen on ihan mölli, poistakaa se studiosta.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi